Zuinig rijden

Wanneer je je verdiept in de mogelijkheden om -zakelijk of privé- een auto te leasen, dan sta je waarschijnlijk niet direct stil bij alles wat daarbij komt kijken. Toch is het verstandig om goed tot je door te laten dringen dat de kosten voor je leaseauto niet ophouden na de maandelijkse betaling aan de leasemaatschappij. Oké, je bent geen extra geld kwijt aan zaken zoals wegenbelasting, de autoverzekering of eventuele (hoge) reparatiekosten. Dit is dan ook meteen een van de meestgenoemde voordelen van een leasecontract: je betaalt een vast bedrag per maand en that’s it. Maar de brandstof die je al rijdende verbruikt, is hier niet bij inbegrepen. En juist dat kan behoorlijk in de papieren lopen. Hoe nu deze “schade” te beperken?
Met zuinig rijden spaar je niet alleen geld uit, maar zorg je daarnaast voor minder overlast voor het milieu. Er zijn verschillende maatregelen die je kunt nemen om zuinig rijden te bevorderen, maar je begint natuurlijk het gemakkelijkst met de aanschaf van een zuinige leaseauto. Heb je het milieu én je portemonnee lief, dan kies je bij het aangaan van een leasecontract voor een energiezuinig model leaseauto. De Ford Focus Econetic bijvoorbeeld, of de Renault Mégane.

Zuinig rijden met je huidige leaseauto

Heb je al reeds een mooie leaseauto onder je derrière, maar ben je desalniettemin geïnteresseerd in zuinig rijden? Dan kan je ook met je huidige auto maatregelen treffen om het brandstofverbruik binnen de perken te houden. Essentieel hierbij is tijdig schakelen: door al bij 80 km/u in z’n 5 te rijden, maakt de motor minder toeren, wat resulteert in een lager brandstofverbruik. Natuurlijk vergt dit voor sommigen wel een omslag in hun denken, want juist het bij het stoplicht “spelen” met hun gaspedaal en “sportief” optrekken is bij veel mannen favoriet. Toch kan een beetje zelfbeheersing op dat vlak op jaarbasis heel wat euro’s opleveren.

De bandenspanning tijdig controleren is een tweede gulden tip. Met de banden op de juiste spanning ondervindt de auto minder weerstand van het wegdek, waardoor het brandstofverbruik afneemt. Daarnaast is rijden met de juiste bandenspanning gewoon stukken veiliger. Over veiligheid gesproken: anticipeer tijdig op het verkeer vóór je. Hierdoor hoef je minder vaak abrupt te remmen of te gassen. Stukken relaxter en nog zuiniger in het verbruik ook.

*Dit artikel kan affiliate links bevatten, deze zijn te herkennen aan (aff.). Lees voor meer informatie de disclaimer.

Vergelijken loont! Deze aanbieders zijn gespecialiseerd in private lease:

Mijndomeinauto.nl > Athlon > Volkswagen > Seat > Leas'm > ANWB >


1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Geef een waardering)
Loading...

Een reactie plaatsen