Winterbanden voor je leaseauto

Bij het afsluiten van je (private) leasecontract heb je afspraken gemaakt over het aantal kilometers dat je verwacht per jaar te rijden. Maar wat je niet afgesproken hebt, is wannéér je die kilometers maakt. Wanneer je vooral gebruikmaakt van de auto op momenten dat het qua weersomstandigheden wat minder is, is het een goed idee om de aanschaf van winterbanden te overwegen. 
Winterbanden zijn speciale banden die meer veiligheid bieden onder slechte weersomstandigheden, zoals op een nat wegdek en/of bij sneeuw en ijzel. Om deze extra veiligheid te kunnen bieden, zijn de winterbanden vervaardigd uit een speciaal soort rubber en voorzien van een aangepast profiel. Zo beschikt de band op het loopvlak over brede groeven, waardoor sneeuw, modder en water gemakkelijk worden afgevoerd. Daarnaast heeft de band speciale lamellen om meer grip te hebben op ijs en sneeuw. Hierdoor rij je gemakkelijker en veiliger, want je hebt meer controle over je voertuig.

Winterbanden herkennen

Wil je weten of je leaseauto beschikt over winterbanden? Je herkent de winterbanden gemakkelijk aan de speciale symbolen die erop staan. Zo zijn winterbanden voorzien van twee letters, de M en de S. Deze letters staan voor Mud and Snow, oftewel modder en sneeuw. Heeft de winterband bij de sneeuwtractietest een resultaat van minstens 110% (in vergelijking met de referentieband) gehaald, dan mag deze daarnaast ook nog het speciale sneeuwvloksymbool voeren. In wintersportlanden is dit symbool verplicht.

Winterbanden op je leaseauto laten monteren

Sluit je een contract af voor een (private) lease, dan kan je daar in veel gevallen het gebruik van winterbanden in laten opnemen. Je ontvangt dan jaarlijks een bericht wanneer het tijd wordt om de zomerbanden te vervangen door winterbanden. Hierbij komen de voordelen van private lease weer eens om de hoek kijken: je wordt vanzelf herinnerd aan de jaarlijkse montage, en hebt hier dus geen omkijken naar. Wel moet het gebruik van winterbanden vooraf zijn opgenomen in je leasecontract.

*Dit artikel kan affiliate links bevatten, deze zijn te herkennen aan (aff.). Lees voor meer informatie de disclaimer.

Vergelijken loont! Deze aanbieders zijn gespecialiseerd in private lease:

Mijndomeinauto.nl > Athlon > Volkswagen > Seat > Leas'm > ANWB >


1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Geef een waardering)
Loading...

1 gedachte over “Winterbanden voor je leaseauto”

  1. Mijn oom least sinds deze zomer een auto. Hij heeft geen winterbanden, maar wil deze wel als het weer wat kouder wordt. Handig dat je aan de letters op de banden kan zien of je winterbanden hebt. Mijn oom gaat even kijken naar zijn contract.

Een reactie plaatsen