Private lease zonder BKR-check?

De beruchte BKR-check heeft al vele potentiële leners het bloed naar de wangen gejaagd. Met een negatieve BKR-registratie wordt het immers moeilijk, zo niet schier onmogelijk, om een lening af te sluiten. Ook een leasecontract is, met een beetje goede wil, te zien als een ‘lening’; je krijgt immers een auto ter beschikking, zonder dat je deze ooit gekocht hebt. In plaats daarvan betaal je een maandelijks bedrag. Maar kan je ook een private lease afsluiten wanneer je niet bepaald op goede voet staat met Bureau Kredietregistratie?

Lease zonder BKR

Over de vraag: “Kan je prive leasen met een negatieve BKR registratie?” kunnen wij van www.priveleaseauto.com kort zijn: ja, dat kan. Sommige aanbieders van leaseauto’s voeren namelijk bij het aangaan van het leasecontract geen BKR-toetsing uit. Wordt er niets getoetst, dan is er bij een negatieve registratie uiteraard niets aan het handje: de aanbieder weet immers niets van de BKR-registratie. Heb je te maken met een leasemaatschappij die wél een BKR-toetsing uitvoert, dan kan een negatieve BKR-registratie tot gevolg hebben dat de lease niet doorgaat.

Als je een lease aangaat

Maar nu de andere kant van het verhaal: hoe zit het met het aangaan van een leasecontract en een eventuele BKR-registratie? Je moet er immers niet aan denken dat het leasen van de door jou zo felbegeerde auto tot gevolg heeft dat je geen lening meer kunt afsluiten voor de aankoop van een huis of voor de financiering van een verbouwing. Geen zorgen; veel leasemaatschappijen registreren de leaseovereenkomst niet bij het BKR. Het prive leasen van een auto vormt dan ook geen belemmering voor het aangaan van overige financiële verplichtingen, hoewel je natuurlijk wel rekening moet houden met het feit dat iedere uitgave (dus ook een leaseauto) op het maandelijks te besteden budget in mindering wordt gebracht. Een leasemaatschappij kan hoge boetes in rekening brengen wanneer je tussendoor van de leaseovereenkomst af wil: óók wanneer je deze overeenkomst wil beëindigen omdat je ‘m niet langer kan betalen. Een leasemaatschappij is immers geen filantropische organisatie, maar een bedrijf dat -net als andere bedrijven- winst wil maken.

Leasen verstandig bij negatieve BKR?

Of het aangaan van een lease verstandig is bij een negatieve BKR-registratie, is natuurlijk een overweging die ieder voor zich moet maken. Heb je noodgedwongen een persoonlijke lening afgesloten omdat je maandelijks écht niet rondkomt, dan is een leasecontract voor jou waarschijnlijk niet haalbaar. Anderzijds biedt een leaseovereenkomst ook voordelen ten opzichte van de aanschaf van een oudere auto met de nodige gebreken.

*Dit artikel kan affiliate links bevatten, deze zijn te herkennen aan (aff.). Lees voor meer informatie de disclaimer.

Private lease aanbieders

Vergelijken loont! Neem bijvoorbeeld in je vergelijking mijndomeinauto (aff.), Athlon (aff.), Volkswagen (aff.) en Leas'm mee. Allen gespecialiseerd in private lease.

Mijndomeinauto.nl > Athlon > Volkswagen > Leas'm >


10 gedachten over “Private lease zonder BKR-check?”

  1. Beste allen,
    tussen de regels door lees ik dat er wel degelijk privat lease maatschappijen zijn die ee auto laten leasen ZONDER een BKT check. welke maatschappij(en) zijn dat dan?

    Ik hoor het graag

  2. Ik rij inmiddels al 6 jaar in wagens van mijndomein, met een zware negatieve codering bij het bkr.
    Ik heb een A-codering (achterstand) bij het bkr uit een pech verleden. Bij mijndomein was dit geen enkel probleem. Ik heb mijn financiën heel goed op orde en betaal al 6 jaar zonder hobbels mijn maand termijnen aan mijndomein en ben zeer tevreden. Goede service, perfecte schade afhandeling. Voir mij een top bedrijf.

Een reactie plaatsen