Inhoud artikel:

Voordelen private lease

Als particulier een auto leasen (private lease) is tegenwoordig heel gewoon. En dat is goed nieuws, want een privéauto leasen kan heel voordelig uitpakken! Weet je nog niet zeker of een private lease iets voor jou is? In dit artikel zetten we alle voordelen van private leasen op een rij.

Gloednieuwe auto zonder te sparen

Een van de grootste voordelen van private leasen: een prachtige, spiksplinternieuwe auto, zonder ervoor te sparen. Met private lease hoef je het enorme aankoopbedrag niet in een keer op tafel te leggen, maar ben je voor een paar honderd euro per maand klaar. Hierdoor is je droomauto ineens toch bereikbaar!

Private lease: auto zonder gedoe

Nog een pluspunt aan private lease: gemak. De leasemaatschappij regelt namelijk alles voor je; de verzekering, het onderhoud en de afhandeling van eventuele pech en/of schade. Dit zit allemaal bij de prijs inbegrepen. Ook ben je meestal verzekerd van vervangend vervoer, mocht je leaseauto op een gegeven moment bij de garage terechtkomen. Je staat dus nooit voor onverwachte hoge kosten.

Private leasen is goedkoper dan je denkt

Private lease, is dat niet verschrikkelijk duur? Op het eerste gezicht wellicht wel. Je betaalt immers 48 maanden (of langer) een maandbedrag aan de leasemaatschappij, voor een auto die nooit van jou wordt. Daar staat tegenover:

  • Koop je als particulier een nieuwe auto, dan betaal je het volle pond. Leasemaatschappijen kopen groot in en krijgen dus fikse korting. Een leaseauto is daardoor goedkoper.
  • Bij een koopauto neemt de dagwaarde in rap tempo af.
  • Als je een koopauto hebt, betaal je alle bijkomende kosten zelf, ook als deze hoog oplopen.

Als je alle plussen en minnen bij elkaar optelt, is private leasen vaak toch een goedkopere oplossing dan zelf een auto aanschaffen.

Tip: wil je zeker weten of je goedkoper uit bent met een private lease? Reken dan eens uit wat je aan huidige autokosten betaalt. Vaak is dat meer dan je denkt! Voor dat bedrag kun je dan net zo goed een mooiere/luxere auto leasen. Of je leaset eenzelfde soort en bent minder geld kwijt.

Nog meer voordelen van private lease

Nu private lease steeds verder ingeburgerd raakt, is er ook meer mogelijk. Zo neemt het aantal private leasebedrijven nog altijd toe en daarmee het aanbod aan verschillende auto’s. Je kunt dus ook kiezen voor een snel stadsautootje, een elektrische leaseauto of een tweedehands leaseauto. Andere voordelen van private lease:

  • Na afloop van je leasecontract kun je gewoon weer een nieuwe leaseauto uitzoeken. Zo rijd je om de paar jaar een gloednieuw model.
  • Wil je toch graag een eigen auto? Vaak kun je aan het einde van de leaseperiode de leaseauto overnemen voor een scherp tarief.
  • Overweeg je ook zakelijke kilometers te rijden in je privé-leaseauto? Dat kan en mag. Het voordeel daarvan is dat je geen fiscale bijtelling om je oren krijgt. Bovendien mag je per zakelijke kilometer 19 cent aftrekken van de belasting. Een private lease is daardoor ook ideaal voor ZZP’ers.

Minpunten van private lease

Natuurlijk zijn er ook minpunten aan private leasen. Bijvoorbeeld het feit dat je leasecontract meestal wordt geregistreerd als lening. Daarnaast zit je natuurlijk wel voor een langere periode vast aan een maandelijkse financiële verplichting.

In veel gevallen is privé leasen een relatief goedkope en gemakkelijke manier om een nieuwe auto te bestellen. Of dat ook voor jou geldt, hangt af van je persoonlijke situatie. Wil je een weloverwogen beslissing nemen, dan is het goed om je ook te verdiepen in de nadelen van private lease.

Bronnen en referenties

Vergelijk het aanbod van verschillende aanbieders

Plaats een reactie

Ook handig om te weten...

Waar bestel jij je private lease? Laat eerst offertes uitbrengen, zo weet je welke aanbieder echt het voordeligst is.
Zestig jaar of ouder en een nieuwe auto nodig? Denk eens aan private lease!
Elektrisch leasen wordt steeds populairder. Logisch, want elektrisch rijden is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.
Ook private lease kent z’n nadelen. Een van de belangrijkste nadelen van private lease is dat je niet zondemeer van je financiële verplichtingen afkomt.

Informatie over Private Lease