Private lease voordelen

Als particulier een auto leasen (private lease)… Het klinkt wellicht een beetje vreemd of zelfs decadent, maar als privépersoon een auto leasen kan heel voordelig uitpakken! Om te beginnen rijd je een prachtige, spiksplinternieuwe auto, zonder dat je er enig omkijken naar hebt. Zolang je netjes het vooraf bepaalde maandbedrag betaalt, regelt de leasemaatschappij verder alles voor je. De verzekering loopt dan ook via de leasemaatschappij, evenals de afhandeling van eventuele pech en/of schade. Ook ben je verzekerd van vervangend vervoer, mocht je leaseauto op een gegeven moment bij de garage terechtkomen. De kans hierop is echter klein, want nieuwe auto’s vertonen in de regel maar weinig mankementen. 

Private lease: duur of goedkoop?

Private lease, is dat niet verschrikkelijk duur? Op het eerste gezicht wellicht wel: je betaalt immers 48 maanden (of langer) een maandbedrag aan de leasemaatschappij, voor een auto die nooit (helemaal) van jou wordt. Maar aan de andere kant: koop je een auto in plaats van deze te leasen (waardoor de auto dus jouw eigendom wordt), dan zal je zien dat de dagwaarde van de auto in rap tempo afneemt. Wil je toch graag een eigen auto, dan is het wellicht een optie om op zoek te gaan naar een leasemaatschappij waarbij je de auto aan het eind van de leaseperiode kunt overnemen. De prijs voor een dergelijke overname ligt vaak lager dan de reguliere aanschafprijs voor een vergelijkbare auto.

Verder moet je in je berekeningen meenemen dat je voor een auto die je in eigendom hebt, ook opdraait voor alle bijkomende kosten, zoals de rekeningen van de garage en de betaling van de wegenbelasting. Bij een private lease heb je deze bijkomende kosten niet. Wel zal je van tevoren moeten nagaan of je, naast de maandelijkse leaseprijs, nog een bedrag aan kilometervergoeding moet betalen. De ene leasemaatschappij is namelijk de andere niet; bij sommige zitten de kilometers al bij de leaseprijs inbegrepen (al zit daar wel een maximum aan, bijvoorbeeld 20.000 kilometer per jaar), bij andere betaal je apart voor de kilometers die je rijdt. Kies je voor een maatschappij met een inbegrepen kilometervergoeding, dan weet je op voorhand precies wat je maandelijks aan je auto kwijt bent. (De benzine, diesel of LPG moet je uiteraard wel zelf betalen: dit is niet bij de maandelijkse leaseprijs inbegrepen.)

*Dit artikel kan affiliate links bevatten, deze zijn te herkennen aan (aff.). Lees voor meer informatie de disclaimer.

Private lease aanbieders

Vergelijken loont! Neem bijvoorbeeld in je vergelijking mijndomeinauto (aff.), Athlon (aff.), Volkswagen (aff.) en Leas'm mee. Allen gespecialiseerd in private lease.

Mijndomeinauto.nl > Athlon > Volkswagen > Leas'm >


Een reactie plaatsen