Private lease op een rij

Hoewel het op particuliere grond leasen van een auto op het eerste gezicht misschien heel duur en decadent overkomt, is het natuurlijk wel heel leuk om zonder veel gedoe altijd in de nieuwste auto te rijden. Nou ja, nieuwste… Tegenwoordig is het ook mogelijk om tweedehands modellen te leasen. Misschien dat je hier op het eerste gezicht wat huiverig tegenover staat, maar aan de andere kant: waarom zou je? Ook de auto’s die tweedehands worden aangeboden om te leasen, zijn nog redelijk nieuw en hebben dus nog heel wat kilometers voor de boeg. Het feit dat de auto niet vers van de fabrieksband komt rollen, hoeft dus helemaal geen reden te zijn om deze lease aan je voorbij te laten gaan. Er zijn dan ook steeds meer mensen die in plaats van het kopen van een auto, overgaan op lease… hoewel Nederland nog wel achterblijft ten opzichte van de rest van Europa. In Amerika en Engeland bijvoorbeeld is leasen vrijwel de standaard procedure. Misschien dat onze fiscale bijtelling hier wat mee te maken heeft?

Waarom private lease leuk en verstandig kan zijn

Natuurlijk kost het leasen van een auto altijd geld. Maar dat kost het kopen ervan, ook. Er zijn dan ook diverse voordelen te vinden die wel gelden voor het leasen van een auto, maar niet voor het kopen ervan. Zo weet je altijd precies van te voren waar je qua kosten aan toe bent, een voordeel dat je met je eigen auto niet snel hebt. Wie weet immers wat de volgende onderhoudsbeurt bij de garage gaat kosten? Hier hoef je dus in het vervolg niets meer aan bij te dragen. Ook het vervangend vervoer bij pech is snel en gemakkelijk geregeld. Dit kan een belangrijk voordeel zijn wanneer je de auto vaak nodig hebt, bijvoorbeeld omdat je werkt als ZZP-er. Ben je zelfstandige en overweeg je om je auto niet privé, maar op de zaak te leasen, hou er dan rekening mee dat je te maken krijgt met de fiscale bijtelling. Lease je privé, dan heb je dit probleem niet. Ook dit kan zeker meespelen in je afweging om privé te leasen.

De voordelen in vogelvlucht

Lease je privé, dan hou je alle kosten volledig in de hand. Je betaalt een vast bedrag aan de leasemaatschappij, en that’s it. Dus: géén wegenbelasting, géén verzekeringskosten, géén gedoe om indien nodig vervangend vervoer te regelen, en géén extra kosten voor de garage. Twijfel je nog over het aangaan van een private lease, dan is dit zeker iets om rekening mee te houden.

*Dit artikel kan affiliate links bevatten, deze zijn te herkennen aan (aff.). Lees voor meer informatie de disclaimer.

Private lease aanbieders

Vergelijken loont! Neem bijvoorbeeld in je vergelijking mijndomeinauto (aff.), Athlon (aff.), Volkswagen (aff.) en Leas'm (aff.) mee. Allen gespecialiseerd in private lease.

Mijndomeinauto.nl > Athlon > Volkswagen > Leas'm >


Een reactie plaatsen