Private lease met uitkering

Heb je besloten dat je graag een private lease wil en ben je alvast aan het rondkijken voor het model van je dromen? We willen de pret niet bederven, maar voordat je allerlei offertes van leasemaatschappijen gaat aanvragen is het verstandig om na te denken over de vraag hoe je je private lease wil gaan financieren. Oké, er zitten veel voordelen aan het leasen van een auto en je kan voor een relatief gering bedrag met een prachtige auto onder je kont rijden, maar een gering bedrag is natuurlijk iets heel anders dan gratis. Daarnaast zijn leasemaatschappijen geen filantropische instellingen: zij zitten helemaal niet te wachten op eventuele betalingsproblemen. Voordat je een lease-overeenkomst kunt afsluiten, zal je dus wel moeten kunnen aantonen over voldoende inkomen te beschikken. Maar hoe zit dat als je een uitkering hebt?

Er zijn mensen die zeggen: geld is geld. Uiteraard zit daar iets in, maar de ene inkomstenbron is natuurlijk een stuk betrouwbaarder dan de andere. Leasemaatschappijen gaan dan ook graag in zee met mensen die een contract hebben voor onbepaalde tijd of een arbeidscontract van een jaar of langer. Dit zijn dan ook de mensen met -financieel gezien- de sterkste positie, maar helaas, lang niet iedereen heeft een langdurig arbeidscontract of zelfs een contract voor onbepaalde tijd. Geen zorgen, ook met een Fase C-contract via een uitzendbureau kan je bij veel leasemaatschappijen terecht.

Private lease met een uitkering

En als je een dergelijk contract helemaal niet hebt, maar je moet rondkomen van een uitkering? Is een private lease ook dan voor je weggelegd? Helaas is het antwoord in sommige gevallen toch echt ‘nee’, hoe spijtig dat ook mag klinken. Vanuit de kant van de leasemaatschappij is dit echter best te begrijpen. Een WW- of ZW-uitkering is immers tijdelijk, en niemand weet hoe je financiële plaatje er ná de uitkering uitziet. Ook met een bijstandsuitkering vis je bij vrijwel alle aanbieders achter het net. Met een AOW-uitkering is een private lease echter geen probleem.

*Dit artikel kan affiliate links bevatten, deze zijn te herkennen aan (aff.). Lees voor meer informatie de disclaimer.

Private lease aanbieders

Vergelijken loont! Neem bijvoorbeeld in je vergelijking mijndomeinauto (aff.), Athlon (aff.), Volkswagen (aff.) en Leas'm (aff.) mee. Allen gespecialiseerd in private lease.

Mijndomeinauto.nl > Athlon > Volkswagen > Leas'm >


2 gedachten over “Private lease met uitkering”

  1. ik heb wel interesse in gebruikte prive te leasen fiat panda van 2012 of 2013 ,ik heb wel een iva uitkering gegarandeerd tot mijn pensioen ,ik ben 64 jaar ,nog 3 jaar en ik krijg aow plus bouw pensioen,

Een reactie plaatsen