Inhoud artikel:

Private lease met reclame

Rijden in een mooie auto zonder dat je eerst hoeft te sparen… Private leasen is voor veel mensen een uitkomst. Voor een vast maandelijks bedrag rijd je namelijk al in een nieuwe auto. Eentje die je misschien nooit zelf had kunnen kopen als je het hele bedrag in een keer op tafel had moeten leggen. Wil je nog meer voordeel uit je leasewagen halen? Dan kun je overwegen om een private lease met reclame te nemen.

Goedkoper rijden in een privé-leaseauto

Hoewel rijden in een private lease veel voordelen heeft, is en blijft het een maandelijkse kostenpost. Wil je daarop bezuinigen, dan zijn er een paar opties:

  • Lease een occasion. Zo’n tweedehands wagen ziet er vaak nog als nieuw uit en is meestal ook nog maar twee tot drie jaar oud. Maar omdat hij niet spiksplinternieuw is, vragen veel leasebedrijven een wat lagere leaseprijs dan voor een auto die net uit de fabriek komt.
  • Je kunt je leaseauto delen met anderen. Je deelt dan dus ook de maandelijkse kosten. Handig als je de auto niet vaak nodig hebt.
  • Private lease met reclame. De leasemaatschappij verlaagt je maandelijkse leasebedrag, en daardoor bespaar je toch een leuk bedrag per jaar.

Hoe werkt private lease met reclame?

Win-win, Private lease met reclame
Private lease met reclame = korting op je leasebedrag. Een win-win situatie.

Private lease met reclame kan je zien als gesponsord rijden. Jij adverteert voor een bepaald bedrijf. De advertentieruimte is in dit geval je leaseauto. Die wordt beplakt met een sticker met het logo of een slogan van je sponsor. Terwijl jij rondrijdt (maar ook als je stilstaat), maak je dus reclame voor je sponsor. In ruil daarvoor krijg je korting op je leasebedrag. Een win-win situatie, want jij kan goedkoper rijden en het bedrijf in kwestie profiteert van een grotere naamsbekendheid.

Hoe kom ik aan een sponsor?

De sponsor is vaak de leasemaatschappij zelf. Zo kun je een stickerkorting krijgen als je je private lease laat bestickeren met hun logo. Als tegenprestatie verlaagt het bedrijf je maandelijkse leasebedrag. Sommige leasemaatschappijen hebben ook overeenkomsten met andere bedrijven. Je krijgt dan bestickering met een ander logo in ruil voor korting op je maandbedrag.

Hoeveel verdien je met reclame op je private lease?

Korting op je leasebedrag
Autokosten deels terug te verdienen met reclame

Afhankelijk van de aanbieder, de bestickering en het soort auto waarin je rijdt, kan de korting op je leasebedrag oplopen tot enkele tientjes per maand. Dat lijkt misschien peanuts, maar op jaarbasis scheelt dat toch al snel een paar honderd euro. En dat is natuurlijk snel verdiend! Daar staat wel tegenover dat je in een privéauto rijdt met stickers op de deur, achterklep en soms zelfs het dak. Als je daar geen bezwaar tegen hebt, is bestickering een prima manier om je autokosten deels terug te verdienen.

Ik wil zelf bestickering regelen

Wil je zelf een sponsor regelen? Meestal is dat geen probleem, zolang je de stickers maar weer netjes laat verwijderen voordat je de auto inlevert. Het geld dat je daarmee verdient, wordt dan natuurlijk niet in mindering gebracht op je leasecontract, maar ontvang je gewoon op je rekening. Tip: check altijd van te voren met de aanbieder of je je auto mag laten bestickeren met reclame die je zelf regelt.

Nadelen van private leasen met reclame

Hoewel rijden in een gesponsorde auto je een hoop geld kan besparen, zitten er ook nadelen aan dit concept:

  • Bij de meeste leasemaatschappijen die gesponsord rijden aanbieden, heb je geen inspraak als het gaat om de stickers of sponsor. Sta je niet achter het merk of vind je de bestickering lelijk, dan heb je dus pech. Je mag de stickers ook niet zelf verwijderen of er iets overheen plakken.
  • Je kunt niet iedere auto laten bestickeren. De mogelijkheden verschillen per aanbieder. Auto’s in het duurdere segment worden bijvoorbeeld niet altijd bestickerd.
  • Ontstaat er door de bestickering van jouw eigen sponsor blijvende schade aan de auto, dan valt dat meestal niet onder de verzekeringsvoorwaarden zoals opgenomen in je leasecontract. Je betaalt dan dus het volledige schadebedrag.

Goed om te weten: niet iedere aanbieder geeft de mogelijkheid tot gesponsord rijden. Je kunt hier in ieder geval voor terecht bij IKRIJ.NL (aff.).

Bronnen en referenties

Vergelijk het aanbod van verschillende aanbieders

2 gedachten over “Private lease met reclame”

  1. Ik ben op zoek naar een kleine Auto voor huiselijk gebruik . Ik heb zelf niet meer nodig om dagelijkse boodschappen te doen en af en toe eens naar vrienden te rijden en even weg van thuis . Zelf heb ik alles uitgerekend voor nieuwe auto en verzekering en baantaks. Dat is voor mij alleen een heel dure zaak en ik ben maar alleen dus op het gebied van lening en auto kopen en verzekeringen kan ik beter gaan naar een lease model . Wat ik zoek is een kleine wagen maar dat me overal naar toe brengt waar ik moet zijn . Nu neem ik trein bus maar op een maand kost dit ook al heel veel geld .
    Kan U mij daar even op antwoorden of dit past bij mij en of ik het kan leasen natuurlijk. Ook sponsoring lijkt me leuk dit zou het nog aangenamer maken en kosten nog meer doen dalen .
    Alvast bedankt Ottermans Hildeken

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Ook handig om te weten...

Moet je eigenlijk borg betalen als je een privéauto leaset? Of een aanbetaling doen?
Vanaf april 2022 wordt 100% van je totale private leasebedrag geregistreerd bij het BKR. Daardoor krijg je nu minder hypotheek.
Ook private lease kent z’n nadelen. Een van de belangrijkste nadelen van private lease is dat je niet zondemeer van je financiële verplichtingen afkomt.
Een leaseauto van de zaak is iets anders dan een private lease zakelijk gebruiken. Hoe zit dat met de belasting?

Informatie over Private Lease