Hybride private lease: milieuvriendelijker en praktisch

Inhoud artikel:

Hybride private lease

Draag je het milieu een warm hart toe, maar zie je volledig elektrisch rijden (nog) niet zitten? Dan is het leasen van een hybride wagen voor jou misschien wel het perfecte compromis! Een hybride auto maakt immers gebruik van twee motoren: een elektrisch exemplaar en een ‘ouderwetse’ verbrandingsmotor op benzine, LPG of diesel. Er zijn verschillende soorten hybrides op de markt.

Full hybride of plug-in hybride leasen

Full-hybrides laden hun accu op via de verbrandingsmotor. Rem je af, dan wordt de energie die hierbij vrijkomt opgeslagen voor hergebruik.

Kies je voor een plug-in hybride, dan kan je de wagen opladen via het elektriciteitsnetwerk.

Parallel-hybride of serie-hybride leasen

Een parallel-hybride wordt principe in beweging gebracht door elektriciteit. Is de accu leeg of levert de elektriciteit niet voldoende capaciteit, dan komt de verbrandingsmotor om de hoek kijken: deze springt uit zichzelf een handje bij, je hoeft hier als bestuurder dus geen extra handelingen voor te verrichten. Een voorbeeld van een parallel-hybride is de Toyota Prius.

Kies je voor een serie-hybride auto, dan kies je voor aandrijving met behulp van een generator. De verbrandingsmotor zorgt ervoor dat de generator elektriciteit kan genereren. Een voorbeeld van een serie-hybride is de Opel Ampera.

De mild-hybride en de micro-hybride leasen

Een mild-hybride heeft een verbrandingsmotor nodig om te kunnen functioneren: met alleen elektriciteit redt ‘ie het niet. De elektromotor is in feite slechts een “helpend handje” van de verbrandingsmotor en assisteert bij optrekken, accelereren en rijden op hoge snelheid.

Tot slot de micro-hybride: deze naam is in feite verwarrend, omdat een micro-hybride niet de beschikking heeft over een elektromotor. In plaats daarvan is de auto uitgerust met brandstofbesparende technologieën. Je gebruikt hiermee zo’n 10% minder brandstof.

Hybride auto: nieuw uiterlijk, oude techniek

Een hybride auto heeft veel pluspunten. Waar een elektrische auto nog altijd een beperkte actieradius heeft, kun je met een hybride auto dus onbeperkt doorrijden. De techniek is overigens niet nieuw: wist je dat de eerste hybride auto al in 1901 werd ontwikkeld? Dat was de Lohner Porsche Mixte Hybrid, een serie-hybride voertuig met een benzinemotor en een stroomgenerator die de batterijen oplaadde.

Hybride leasen

Inmiddels is de techniek van toen aangescherpt en in een nieuw, gestroomlijnder jasje gegoten. De nieuwste modellen zijn ook veel functioneler. Een moderne hybride wagen kan bijvoorbeeld gewoon een caravan trekken. Voorheen was dat geen optie: er zat geen trekhaak op deze auto’s vanwege het gevaar voor een te hoge kogeldruk.

Hybride auto’s zijn populairder dan ooit! Zo’n beetje ieder automerk heeft een of meerdere hybride modellen uitgebracht. Daardoor zijn er ook veel meer hybride auto’s als private lease verkrijgbaar. Zo vind je bij Athlon een paar fraaie hybride auto’s (aff.), maar ook bij de ANWB (aff.) en Auto.nl (aff.) kun je terecht voor een paar mooie private lease hybrides.

Private lease aanbieders die bijvoorbeeld hybride auto’s aanbieden

Logo Athlon
Logo mijndomein auto
Logo Auto.nl

De voordelen van hybride private lease

Waarom zou je een hybride leasen? Daar zijn veel goede redenen voor:

 • Met een hybride auto spaar je het milieu zonder dat je inlevert op vrijheid. De brandstofmotor neemt het over zodra je elektrische accu leeg is;
 • Dankzij de leaseconstructie rijd je altijd in het nieuwste model;
 • Is het jou ook al opgevallen dat er steeds meer parkeerplekken zijn voor oplaadbare auto’s? En vaak ook nog op gunstige plekken, net als de parkeerplaatsen voor invaliden eigenlijk. Vooral bij grotere parkeergelegenheden (denk aan het ziekenhuis, winkelcentra of overdekte parkeergarages) zijn er veel oplaadpalen en daardoor is er eigenlijk altijd plek. Dat is voor een ‘gewone’ auto meestal wel anders.
 • Mocht de hybride auto toch niet bevallen, dan kun je met een leasecontract al na een paar jaar weer wisselen. Je kunt dan overstappen op een elektrische leaseauto of toch weer kiezen voor een benzineauto.

De nadelen van een hybride leaseauto

Natuurlijk kleven er aan het leasen van een hybride auto ook nadelen. Een paar minpuntjes waarmee je rekening moet houden:

 • In de elektrische modus maakt je leaseauto nog nauwelijks geluid. Je zou zeggen dat dat een pluspunt was. Deels klopt dat; voor jou als bestuurder is het heerlijk rustig. Voor je medeweggebruikers is het een ander verhaal: vooral fietsers en voetgangers horen je niet aankomen. Daardoor is de kans op ongelukken wat groter. Als bestuurder moet je daarom extra opletten, vooral als je binnen de bebouwde kom rijdt.
 • De meeste hybride modellen zijn voorzien van een automatisch schakelsysteem. Ben je geen fan van het rijden in een automaat, dan is de hybride leaseauto misschien niet iets voor jou.
 • Een hybride auto is lastiger te fabriceren en heeft dus een wat hogere kostprijs. Dat vertaalt zich ook naar een hoger leasebedrag. Dit kun je overigens oplossen door uit te kijken naar een tweedehands hybride leaseauto.

Populairste hybride private leaseauto’s 2019

Hyundai Ioniq Hybrid - ANWB Private Lease
Hyundai Ioniq Hybrid (aff.)

Zie jij het wel zitten om in een hybride leaseauto te gaan rijden? Vergelijk het aanbod van verschillende leasebedrijven. Zo krijg je een goed beeld van de beschikbare hybride private leaseauto’s en het prijskaartje wat eraan hangt. Mocht je inspiratie nodig hebben, tot de populairste hybride leaseauto’s in 2019 behoren onder andere:

 • Lexus RX450h
 • Hyundai Ioniq Plug-In Hybrid
 • Toyota Prius Hatchback
 • Mercedes E350e Hybrid
 • BMW 330e iPerformance Hybrid
 • Audi Q7 e-tron Hybrid
 • MINI Countryman Cooper S E ALL4 Hybrid

Het aanbod van hybride leaseauto’s wordt gelukkig steeds groter. Welke hybride privé leaseauto heeft jouw voorkeur?

Bronnen en referenties

*Dit artikel kan affiliate links bevatten, deze zijn te herkennen aan (aff.). Lees voor meer informatie de disclaimer.

Private lease auto's

Volkswagen Tiguan Comfortline

Volkswagen Tiguan Comfortline
Merk: Volkswagen
Model: Tiguan
Conditie: Nieuw

Aangeboden door:

Vanaf prijs per maand € 499,- *

Volkswagen T-Cross

Volkswagen T-Cross
Merk: Volkswagen
Model: T-Cross
Conditie: Nieuw

Aangeboden door:

Vanaf prijs per maand € 339,- *

Ook handig om te weten...

Een trekhaak aan leaseauto laten monteren, kan en mag dat? Een trekhaak is natuurlijk wel heel handig.
Als je je leaseauto eerder inlevert, kun je een boete verwachten. De oplossing: laat je leasecontract overnemen door iemand anders!
Je auto delen met anderen is een prima manier om kosten te besparen. Maar mag je ook een privé-leaseauto delen of verhuren, en hoe gaat dat dan?
De keus is gemaakt: je gaat voor een leaseauto. Maar welke leaseauto past bij jou, je wensen en je budget? Lees meer over de populairste modellen.
‘Mag ik je leaseauto even lenen’? Wat doe je met zo’n verzoek: mag je je private leaseauto uitlenen en wat zijn de regels?

Plaats een reactie

Informatie over Private Lease

Private lease aanbieders