Hybride private lease: milieuvriendelijker en praktisch

Draag je het milieu een warm hart toe, maar zie je volledig elektrisch rijden (nog) niet zitten? Dan is het leasen van een hybride wagen voor jou misschien wel het perfecte compromis! Een hybride auto maakt immers gebruik van twee motoren: een elektrisch exemplaar en een ‘ouderwetse’ verbrandingsmotor op benzine, LPG of diesel. Er zijn verschillende soorten hybrides op de markt.

Full hybrid of plug-in hybride leasen

Full-hybrides laden hun accu op via de verbrandingsmotor. Rem je af, dan wordt de energie die hierbij vrijkomt opgeslagen voor hergebruik.

Kies je voor een plug-in hybride, dan kan je de wagen opladen via het elektriciteitsnetwerk.

Parallel-hybride of serie-hybride leasen

Een parallel-hybride wordt principe in beweging gebracht door elektriciteit. Is de accu leeg of levert de elektriciteit niet voldoende capaciteit, dan komt de verbrandingsmotor om de hoek kijken: deze springt uit zichzelf een handje bij, je hoeft hier als bestuurder dus geen extra handelingen voor te verrichten. Een voorbeeld van een parallel-hybride is de Toyota Prius.

Kies je voor een serie-hybride auto, dan kies je voor aandrijving met behulp van een generator. De verbrandingsmotor zorgt ervoor dat de generator elektriciteit kan genereren. Een voorbeeld van een serie-hybride is de Opel Ampera.

De mild-hybride en de micro-hybride leasen

Een mild-hybride heeft een verbrandingsmotor nodig om te kunnen functioneren: met alleen elektriciteit redt ‘ie het niet. De elektromotor is in feite slechts een “helpend handje” van de verbrandingsmotor en assisteert bij optrekken, accelereren en rijden op hoge snelheid.

Tot slot de micro-hybride: deze naam is in feite verwarrend, omdat een micro-hybride niet de beschikking heeft over een elektromotor. In plaats daarvan is de auto uitgerust met brandstofbesparende technologieën. Je gebruikt hiermee zo’n 10% minder brandstof.

Hybride auto: nieuw uiterlijk, oude techniek

Een hybride auto heeft veel pluspunten. Waar een elektrische auto nog altijd een beperkte actieradius heeft, kun je met een hybride auto dus onbeperkt doorrijden. De techniek is overigens niet nieuw: wist je dat de eerste hybride auto al in 1901 werd ontwikkeld? Dat was de Lohner Porsche Mixte Hybrid, een serie-hybride voertuig met een benzinemotor en een stroomgenerator die de batterijen oplaadde.

Hybride leasen

Inmiddels is de techniek van toen aangescherpt en in een nieuw, gestroomlijnder jasje gegoten. Hybride auto’s zijn populairder dan ooit! Zo’n beetje ieder automerk heeft een of meerdere hybride modellen uitgebracht. Daardoor zijn er ook veel meer hybride auto’s als private lease verkrijgbaar. Zo vind je bij Athlon een paar fraaie hybride auto’s (aff.), maar ook bij de ANWB (aff.), Lease’m (aff.) en Auto.nl (aff.) kun je terecht voor een paar mooie private lease hybrides.

Private lease aanbieders die bijvoorbeeld hybride auto’s aanbieden

Logo Athlon
Logo mijndomein auto
Logo Leasem
Logo Auto.nl

De voordelen van hybride leasen

Waarom zou je een hybride leasen? Daar zijn veel goede redenen voor:

  • Met een hybride auto spaar je het milieu zonder dat je inlevert op vrijheid. De brandstofmotor neemt het over zodra je elektrische accu leeg is;
  • Dankzij de leaseconstructie rijd je altijd in het nieuwste model;
  • Bevalt de hybride auto toch niet? Met een leasecontract kun je al na een paar jaar weer wisselen. Je kunt dan overstappen op een elektrische leaseauto of toch weer kiezen voor een benzineauto.

Zie jij het wel zitten om in een hybride leaseauto te gaan rijden? Vergelijk het aanbod van verschillende leasebedrijven. Zo krijg je een goed beeld van de beschikbare hybride private leaseauto’s en het prijskaartje wat eraan hangt.

Bronnen en referenties
*Dit artikel kan affiliate links bevatten, deze zijn te herkennen aan (aff.). Lees voor meer informatie de disclaimer.

Vergelijken loont! Een aantal aanbieders die gespecialiseerd zijn in private lease:

Auto.nl Mijndomein Athlon Volkswagen Seat Leas'm ANWB Peugeot


1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Geef een waardering)
Loading...

Plaats een reactie