Private lease hybribe

Wil je een hybride auto private leasen? Vergelijk en bespaar, zowel nieuw als 2e hands hybride auto’s van diverse merken en aanbieders!

Hybride auto: nieuw uiterlijk, oude techniek

Een hybride auto heeft veel pluspunten. Waar een elektrische auto nog altijd een beperkte actieradius heeft, kun je met een hybride auto dus onbeperkt doorrijden. De techniek is overigens niet nieuw: wist je dat de eerste hybride auto al in 1901 werd ontwikkeld? Dat was de Lohner Porsche Mixte Hybrid, een serie-hybride voertuig met een benzinemotor en een stroomgenerator die de batterijen oplaadde.

Hybride private leasen

Inmiddels is de techniek van toen aangescherpt en in een nieuw, gestroomlijnder jasje gegoten. De nieuwste modellen zijn ook veel functioneler. Een moderne hybride wagen kan bijvoorbeeld gewoon een caravan trekken. Voorheen was dat geen optie: er zat geen trekhaak op deze auto’s vanwege het gevaar voor een te hoge kogeldruk.

Hybride auto’s zijn populairder dan ooit! Zo’n beetje ieder automerk heeft een of meerdere hybride modellen uitgebracht. Daardoor zijn er ook veel meer hybride auto’s als private lease verkrijgbaar. Zo vind je bij de ANWB een paar fraaie hybride auto’s, maar ook bij Toyota kun je terecht voor een paar mooie private lease hybrides.

Inhoud artikel:

Aanbod private lease hybride auto’s

Hier vind je een overzicht van private lease hybride auto’s, aangeboden door verschillende aanbieders.

Yaris

72 maanden en 5.000 km per jaar
Aanbieder: Toyota
Nieuw
, Hybride
, Automaat
Naar Toyota

Toyota Yaris

72 maanden en 5.000 km per jaar
Aanbieder: ANWB
Nieuw
, Hybride
, Automaat
Naar ANWB

Yaris

72 maanden en 5.000 km per jaar
Aanbieder: Toyota
Nieuw
, Hybride
, Automaat
Naar Toyota

Toyota Yaris Cross

72 maanden en 5.000 km per jaar
Aanbieder: ANWB
Nieuw
, Hybride
, Automaat
Naar ANWB

Toyota Corolla

72 maanden en 5.000 km per jaar
Aanbieder: ANWB
Nieuw
, Hybride
, Automaat
Naar ANWB

Corolla

72 maanden en 5.000 km per jaar
Aanbieder: Toyota
Nieuw
, Hybride
, Automaat
Naar Toyota

Toyota

72 maanden en 5.000 km per jaar
Aanbieder: Toyota
Nieuw
, Hybride
, Automaat
Naar Toyota

Ford Kuga

72 maanden en 5.000 km per jaar
Aanbieder: ANWB
Nieuw
, Hybride
, Automaat
Naar ANWB

Renault Arkana

72 maanden en 5.000 km per jaar
Aanbieder: ANWB
Nieuw
, Hybride
, Automaat
Naar ANWB

Toyota Corolla Touring Sports

72 maanden en 5.000 km per jaar
Aanbieder: ANWB
Nieuw
, Hybride
, Automaat
Naar ANWB

Corolla

72 maanden en 5.000 km per jaar
Aanbieder: Toyota
Nieuw
, Hybride
, Automaat
Naar Toyota

Toyota C-HR

72 maanden en 5.000 km per jaar
Aanbieder: ANWB
Nieuw
, Hybride
, Automaat
Naar ANWB

De voordelen van hybride private lease

Waarom zou je een hybride leasen? Daar zijn veel goede redenen voor:

 • Met een hybride auto spaar je het milieu zonder dat je inlevert op vrijheid. De brandstofmotor neemt het over zodra je elektrische accu leeg is;
 • Dankzij de leaseconstructie rijd je altijd in het nieuwste model;
 • Is het jou ook al opgevallen dat er steeds meer parkeerplekken zijn voor oplaadbare auto’s? En vaak ook nog op gunstige plekken, net als de parkeerplaatsen voor invaliden eigenlijk. Vooral bij grotere parkeergelegenheden (denk aan het ziekenhuis, winkelcentra of overdekte parkeergarages) zijn er veel oplaadpalen en daardoor is er eigenlijk altijd plek. Dat is voor een ‘gewone’ auto meestal wel anders.
 • Mocht de hybride auto toch niet bevallen, dan kun je met een leasecontract al na een paar jaar weer wisselen. Je kunt dan overstappen op een elektrische leaseauto of toch weer kiezen voor een benzineauto.

De nadelen van een hybride lease auto

Natuurlijk kleven er aan het leasen van een hybride auto ook nadelen. Een paar minpuntjes waarmee je rekening moet houden:

 • In de elektrische modus maakt je leaseauto nog nauwelijks geluid. Je zou zeggen dat dat een pluspunt was. Deels klopt dat; voor jou als bestuurder is het heerlijk rustig. Voor je medeweggebruikers is het een ander verhaal: vooral fietsers en voetgangers horen je niet aankomen. Daardoor is de kans op ongelukken wat groter. Als bestuurder moet je daarom extra opletten, vooral als je binnen de bebouwde kom rijdt.
 • De meeste hybride modellen zijn voorzien van een automatisch schakelsysteem. Ben je geen fan van het rijden in een automaat, dan is de hybride lease auto misschien niet iets voor jou.
 • Een hybride auto is lastiger te fabriceren en heeft dus een wat hogere kostprijs. Dat vertaalt zich ook naar een hoger leasebedrag. Dit kun je overigens oplossen door uit te kijken naar een tweedehands hybride lease auto.

Hybride auto batterij opladen

Een hybride auto’s hoef je in principe niet op te laden; de batterij wordt gevoed door de energie die vrijkomt door te remmen op de motor en vanuit de verbrandingsmotor. Handig, want zo heb je dus nooit een stopcontact nodig. Bij een plug-in hybride auto wordt de batterij niet voldoende opgeladen via deze methode. Deze auto’s moet je dus bijladen via het stroomnet, door middel van een kabel. Je kunt je gewoon thuis je plug-in hybride leaseauto opladen, via het stopcontact of (beter) met een speciale laadbox. Heb je geen eigen oprit of parkeerplek, dan ben je aangewezen op de vele openbare laadpalen. Het laadpasje dat je daarvoor nodig hebt, kun je meestal aanvragen via je leasemaatschappij. Maar er zijn ook andere (energie)bedrijven die deze service aanbieden, zoals Total en Van De Bron. Deze providers kunnen ook een laadpaal of laadbox bij je thuis installeren, al dan niet in combinatie met een energieabonnement voor je hele huis.

Wachten tijdens het laden

Er zijn verschillende soorten hybrides

Full-hybride

Full-hybrides laden hun accu op via de verbrandingsmotor. Rem je af, dan wordt de energie die hierbij vrijkomt opgeslagen voor hergebruik.

Plug-in hybride

Kies je voor een plug-in hybride, dan kan je de wagen opladen via het elektriciteitsnetwerk. Bij een plug-in hybride auto wordt de batterij namelijk niet voldoende opgeladen zoals bij een full-hybride. Deze auto’s moet je dus bijladen via het stroomnet.

Parallel-hybride

Een parallel-hybride wordt principe in beweging gebracht door elektriciteit. Is de accu leeg of levert de elektriciteit niet voldoende capaciteit, dan komt de verbrandingsmotor om de hoek kijken: deze springt uit zichzelf een handje bij, je hoeft hier als bestuurder dus geen extra handelingen voor te verrichten. Een voorbeeld van een parallel-hybride is de Toyota Prius.

Serie-hybride

Kies je voor een serie-hybride auto, dan kies je voor aandrijving met behulp van een generator. De verbrandingsmotor zorgt ervoor dat de generator elektriciteit kan genereren. Een voorbeeld van een serie-hybride is de Opel Ampera.

Mild-hybride

Een mild-hybride heeft een verbrandingsmotor nodig om te kunnen functioneren: met alleen elektriciteit redt ‘ie het niet. De elektromotor is in feite slechts een “helpend handje” van de verbrandingsmotor en assisteert bij optrekken, accelereren en rijden op hoge snelheid.

Micro-hybride

Tot slot de micro-hybride: deze naam is in feite verwarrend, omdat een micro-hybride niet de beschikking heeft over een elektromotor. In plaats daarvan is de auto uitgerust met brandstofbesparende technologieën. Je gebruikt hiermee zo’n 10% minder brandstof.

Populairste hybride private lease auto’s 2020

Zie jij het wel zitten om in een hybride lease auto te gaan rijden? Vergelijk het aanbod van verschillende leasebedrijven. Zo krijg je een goed beeld van de beschikbare hybride private lease auto’s en het prijskaartje wat eraan hangt. Mocht je inspiratie nodig hebben, tot de populairste hybride lease auto’s (bron: bynco.com) in 2020 behoren onder andere:

 • Hyundai IONIQ Plug-in
 • Kia Nero PHEV
 • Volkswagen Golf GTE
 • Toyota Prius Plug-in Hybrid
 • Peugeot 3008 Hybrid4
 • Mitsubishi Outlander PHEV
 • Volkswagen Passat GTE
 • BMW 330e
 • Kia Optima Plug-in Hybrid
 • Audi A3 Sportback e-Tron
 • Volvo V60 Plugin Hybrid
 • Mini Countryman Cooper S E ALL4

Het aanbod van hybride leaseauto’s wordt gelukkig steeds groter. Welke hybride auto heeft jouw voorkeur?

Kia Niro Hybrid 2020 review door de ANWB

De Kia Niro Hybrid behoort tot de populairste hybride auto’s van dit moment. Hieronder een kort filmpje van de ANWB over de Kia Niro Hybrid. De ANWB biedt de Kia Niro ook aan met private lease, zie: Kia Niro Hybrid. De ANWB biedt nog meer Hybride auto’s aan, bekijk hier het volledige aanbod > (aff.)

Bronnen en referenties

 • https://www.anwb.nl/auto/private-lease
 • https://www.louwmanmuseum.nl/nieuws/nieuws-overzicht/de-geschiedenis-van-de-hybride-elektrische-auto.aspx
 • https://autosiero.nl/11-beste-hybride-autos
 • https://www.ad.nl/binnenland/hybride-auto-maakt-een-comeback~af2d791b/
 • https://www.hybrideauto.eu/technische-details.html
 • https://bynco.com/nl/blog/de-beste-hybride-autos-van-2020/
 • https://www.ad.nl/auto/dit-zijn-de-beste-elektrische-en-hybride-caravantrekkers~a18ca693/

Plaats een reactie

Ook handig om te weten...

Je auto delen met anderen is een prima manier om kosten te besparen. Maar mag je ook een privé-leaseauto delen of verhuren, en hoe gaat dat dan?
Ook private lease kent z’n nadelen. Een van de belangrijkste nadelen van private lease is dat je niet zondemeer van je financiële verplichtingen afkomt.
Als je je leaseauto eerder inlevert, kun je een boete verwachten. De oplossing: laat je leasecontract overnemen door iemand anders!
Zestig jaar of ouder en een nieuwe auto nodig? Denk eens aan private lease!

Informatie over Private Lease