Private lease en je auto delen

Auto’s zijn duur, en al helemaal als je weinig kilometers maakt. Natuurlijk zijn er verschillende manieren waarop je de kosten van het autorijden een beetje kan drukken. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om een tweedehands auto te leasen. Op deze manier rij je tegen een lager bedrag een luxere auto. Ook door het rijden van een leasewagen met reclame kan je de kosten van het autorijden enigszins binnen de perken houden. Kies je voor het rijden met reclame, dan betaalt het bedrijf dat jou sponsort een deel van de rekening voor je private lease. In ruil daarvoor wordt er een stukje reclameruimte beschikbaar gesteld op je leasewagen.

Zie je het niet zitten om met reclamestickers rond te rijden? Je auto delen is een derde manier om het autorijden goedkoper te maken.

Je auto delen: hoe werkt het?

Als auto heb je maar een saai bestaan: gemiddeld sta je zo’n 23 uur per dag stil. Al deze tijd kost een wagen, hoe je het ook wendt of keert, wel geld, terwijl je ‘m dus niet gebruikt. Door je auto – -én de daarbij behorende rekening uiteraard- te delen beperk je deze ‘loze’ momenten, wat aanzienlijk kan schelen in je financiën.

Toch zit niet iedereen op zo’n deelauto te wachten. Wil je eerst eens rustig bekijken of een (private lease)wagen delen iets voor je is, begin dan voorzichtig met degene met wie je ook je overige bezittingen deelt: je partner. Heb je momenteel twee auto’s en besluiten jullie om één exemplaar de deur uit te doen, dan is het verstandig om de overblijvende auto op naam te zetten van de partner die de meeste schadevrije jaren heeft opgebouwd.

Je auto delen met je buren of je vrienden

Je auto regelmatig uitlenen aan iemand buiten je gezin, zonder je verzekeringsmaatschappij daarvan op de hoogte te stellen? Dat is niet zo’n goed idee. Door je auto regelmatig aan een ander ter beschikking te stellen zonder dat de verzekeringsmaatschappij hiervan op de hoogte is, riskeer je dat er bij een eventuele schade niet (volledig) wordt uitgekeerd.

Geeft je verzekeringsmaatschappij toestemming voor het delen van de auto en ontstaat er schade, dan is het vaak niet alleen het blik wat een fikse deuk oploopt: ook de band met je goede buur of vriend gaat er vaak niet op vooruit. Je no claim-korting lijdt immers sowieso onder deze ongevallen, zodat je schade -linksom of rechtsom- altijd terugvoelt in je portemonnee.

Met een groep je auto delen

Door je aan te melden bij de Vereniging voor Gedeeld Autogebruik (VGA) kan je je auto delen met een vast groepje mensen. Het lidmaatschap van de VGA kost 20 euro per huishouden per jaar. In het verlengde hiervan bestaat nu ook de mogelijkheid om een private leaseauto te delen met een vaste groep. Hierbij profiteer je van de lage kosten van private lease in combinatie met de lagere kosten doordat je je auto met anderen deelt.

Bij de deel leaseauto bepaal je zelf met wie je je leasewagen deelt. Je zit dus niet opgescheept met een groepje onbekenden. Je deelt je auto door een deelgroep aan te maken via een speciale app. Je voegt zelf deelnemers toe, die hierna via de app een reservering kunnen maken op de auto. Is je gereserveerde tijd aangebroken, dan open je de wagen gemakkelijk en veilig via de app. Ook kan je de app inzetten om te zien of en wanneer de wagen vrij is, zodat je hier rekening mee kunt houden bij het maken van afspraken waarvoor je de auto nodig hebt. Een private lease delen was nog nooit zo gemakkelijk! Zie ook: Auto delen met private lease bij mijndomeinauto > (aff.)

*Dit artikel kan affiliate links bevatten, deze zijn te herkennen aan (aff.). Lees voor meer informatie de disclaimer.

Private lease aanbieders

Vergelijken loont! Neem bijvoorbeeld in je vergelijking mijndomeinauto (aff.), Athlon (aff.), Volkswagen (aff.) en Leas'm (aff.) mee. Allen gespecialiseerd in private lease.

Mijndomeinauto.nl > Athlon > Volkswagen > Leas'm >


Een reactie plaatsen