Je private lease auto inleveren

Hoewel het leasen van een auto langere tijd de naam “duur” en “luxe” heeft gehad, ontdekken steeds meer mensen de voordelen van een private lease constructie. Met een private lease heb je immers de mogelijkheid om in een auto te rijden die je je op een andere manier niet kunt veroorloven, tenzij je de komende 10 jaar brood met pindakaas eet en nooit op vakantie gaat. Het afsluiten van een leasecontract is dan ook een prima manier om te rijden in een auto die bij je past, zonder je zorgen te maken over allerlei bijkomende kosten. Wegenbelasting? Check. Reparatiekosten? Check. Auto- en inzittendenverzekering? Check. Alle kosten inbegrepen bij de leasemaatschappij. Da’s mooi. Tot de dag komt dat je je leaseauto moet inleveren.
Aan het einde van je leasecontract ontdek je meteen het allergrootste nadeel van een private lease auto: je geliefde auto moet weer worden ingeleverd. Kan je écht geen afscheid nemen, dan bieden veel leasemaatschappijen je de mogelijkheid om de auto aan het einde van de leaseperiode over te nemen. Dit is het grootste verschil tussen huurkoop en lease: bij huurkoop is de overname verplicht, bij lease vrijwillig. Veel mensen zullen er dan ook voor kiezen om hun private leaseauto in te leveren en een ander exemplaar uit te zoeken. Hou er echter rekening mee, dat de leasemaatschappij voorwaarden stelt aan de condities waaronder je je leaseauto mag inleveren.

Acceptabele en niet-acceptabele gebruiksschade

Het is ondenkbaar, dat een auto na een aantal jaar geen gebruikssporen vertoont. Enige gebruikersschade is dan ook voor vrijwel alle leasemaatschappijen acceptabel. Hierbij moet je denken aan kleine steenslag, krasjes die zijn ontstaan in de wasstraat en oppervlakkige poetskrasjes. Krassen daarentegen die de suggestie wekken dat je je auto met de schuurkant van een spons hebt gepoetst, zullen bij geen enkele leasemaatschappij worden geaccepteerd.

*Dit artikel kan affiliate links bevatten, deze zijn te herkennen aan (aff.). Lees voor meer informatie de disclaimer.

Private lease aanbieders

Vergelijken loont! Neem bijvoorbeeld in je vergelijking mijndomeinauto (aff.), Athlon (aff.), Volkswagen (aff.) en Leas'm (aff.) mee. Allen gespecialiseerd in private lease.

Mijndomeinauto.nl > Athlon > Volkswagen > Leas'm >


Een reactie plaatsen