Private lease aanbieders vergelijken

Met een private leasecontract valt er veel voordeel te behalen. Zo profiteer je altijd van het gemak en de luxe van een relatief nieuwe auto, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over bijkomende kosten. Vervangend vervoer nodig, een dure reparatie aan je auto of schade veroorzaakt? De leasemaatschappij handelt het voor je af! Dat wil niet zeggen dat je bij iedere aanbieder een even goede deal sluit. Aanbieders vergelijken kan je een hoop geld besparen.

Vergelijken loont!

Een privéauto leasen wordt steeds populairder en daarom komen er ook steeds meer private lease aanbieders. Vergelijken kan dus heel lonend zijn, maar dan moet je wel weten wat je wil en wat haalbaar is. Hoeveel wil je maximaal kwijt zijn aan je maandelijkse autokosten? Wil je de vrijheid van een kort contract, of zoek je juist meer iets voor de langere termijn? Wil je de mogelijkheid hebben om de auto aan het einde van het contract over te nemen? Hoeveel kilometers denk je met de auto te gaan rijden op jaarbasis? Het is goed om je wensen en verwachtingen van te voren in kaart te brengen.

Aanbieders in private lease

Vergelijken loont
Vergelijk private lease aanbieders

Deze aanbieders (aff.) zijn gespecialiseerd in private lease:

Logo Volkswagen Private Lease
Logo mijndomein auto
Logo Athlon
Logo ANWB
Logo Seat
Logo Peugeot Private Lease
Logo Univé
Logo Auto.nl
Logo Citroën Private Lease

Lease aanbieders vergelijken: waar moet je op letten?

De prijzen van diverse leasemaatschappijen kunnen verschillen. Overweeg je een leaseauto aan te schaffen, dan kun je dus het beste meerdere offertes aanvragen. Deze kun je vervolgens met elkaar vergelijken. Let daarbij op de volgende zaken:

  • Welke auto’s biedt de leasemaatschappij aan? Kun je bijvoorbeeld ook een elektrische auto of een occasion leasen?
  • Welke kosten zijn allemaal inbegrepen in het contract?
  • Wat is de meerprijs als je meer kilometers maakt dan afgesproken?
  • Wat is de looptijd van het contract?
  • Hoeveel vrije kilometers mag je maken per jaar?
  • Betaal je een eigen risico bij schade?
  • Kunnen de kosten tussentijds verhoogd worden?
  • Kun je gebruik maken van een voorloopauto als vervangend vervoer?
  • Indien van toepassing: doet de leasemaatschappij ook zaken met ZZP’ers of anderen zonder vast inkomen?

Kies voor het keurmerk Private Lease

Keurmerk Private Lease
Keurmerk Private Lease

Nog een tip: check bij het vergelijken van aanbieders ook even of het leasebedrijf een keurmerk heeft. De Consumentenbond heeft, samen met de stichting Keurmerk Private Lease, een aantal algemene voorwaarden geïntroduceerd. Aanbieders die hieraan voldoen, kunnen in aanmerking komen voor het Keurmerk Private Lease. Ga je met een van deze aanbieders in zee, dan ben je beschermd tegen onverwachte en onredelijke extra kosten.

Wat is er geregeld bij het keurmerk?

Leasebedrijven die het Keurmerk Private Lease voeren, voldoen aan vaste algemene voorwaarden. De voorwaarden bepalen de rechten en plichten van zowel de aanbieder als de klant. Deze mogen tussentijds niet worden aangepast. Zo weet je zeker dat je gedurende de looptijd van je contract niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Je kunt de algemene voorwaarden downloaden vanaf de website van het Keurmerk Private Lease

Welke private lease aanbieders vergelijken?

Niet iedere aanbieder is aangesloten bij Keurmerk Private Lease. Dat wil niet zeggen dat je met deze leasebedrijven beter geen zaken kunt doen. Check altijd wel zorgvuldig de voorwaarden van de leasemaatschappij en lees het leasecontract goed door voordat je je handtekening zet! Maar dat geldt natuurlijk voor alle leasebedrijven.

Bekende private lease aanbieders die het Keurmerk Private Lease mogen voeren, zijn bijvoorbeeld (aff.) Athlon, Volkswagen Private Lease, Seat en ANWB. Een bekend leasebedrijf zonder Keurmerk Private Lease (maar wel in het bezit van een ander keurmerk) is Mijndomeinauto (aff.).

Bronnen en referenties
*Dit artikel kan affiliate links bevatten, deze zijn te herkennen aan (aff.). Lees voor meer informatie de disclaimer.

Vergelijken loont! Een aantal aanbieders die gespecialiseerd zijn in private lease:

Bekijk aanbod > Vergelijk aanbieders >


Plaats een reactie

Private lease aanbieders