Private lease aanbieders vergelijken

Private lease aanbieders vergelijken

Bij het afsluiten van een private lease-contract valt er veel voordeel te behalen. Zo profiteer je altijd van het gemak en de luxe van een relatief nieuwe auto, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over bijkomende kosten. Vervangend vervoer nodig, een dure reparatie aan je auto of -echt dikke pech- schade veroorzaakt? De leasemaatschappij handelt het voor je af!

Advertentie

Vergelijken loont!

Vergelijken loontWil je een private lease afsluiten, dan is het verstandig om niet over één nacht ijs te gaan. Het vergelijken van verschillende aanbieders kan namelijk heel lonend zijn, maar dan moet je wel weten wat je wil en wat haalbaar is. Ga je voor de laagst mogelijke kosten? Wil je de vrijheid van een kort contract, of zoek je juist meer iets voor de langere termijn? Wil je de mogelijkheid hebben om de auto aan het einde van het contract over te nemen? En als je ZZP-er bent: check ook of een lease aanbieder klanten zonder vast inkomen accepteert. Veel maatschappijen willen namelijk zeker weten dat een aanstaande klant ook na een aantal maanden of jaren nog in staat is om aan zijn of haar betalingsverplichtingen te voldoen.

Waar op letten wanneer je lease aanbieders vergelijkt

Overweeg je een leaseauto aan te schaffen, ga dan niet met de eerste de beste aanbieder in zee. Gun jezelf de tijd om meerdere offertes op te vragen en deze met elkaar te vergelijken. Zo voorkom je dat je halverwege de looptijd van het contract tegen problemen aanloopt.

Checklist om bij de hand te houden:

 • ChecklistWelke auto’s biedt de leasemaatschappij aan?
 • Biedt de maatschappij de mogelijkheid tot een tweedehands private lease?
 • Welke kosten zijn allemaal inbegrepen in het contract?
 • Wat is de meerprijs als je meer kilometers maakt dan afgesproken?
 • Wat is de looptijd van het contract?
 • Hoeveel vrije kilometers mag je maken per jaar?
 • Betaal je een eigen risico bij schade?
 • Kunnen de kosten tussentijds verhoogd worden?

Indien van toepassing:

 • Doet de leasemaatschappij ook zaken met ZZP-ers of anderen zonder vast inkomen?

Aanbieders in private lease

Neem in je vergelijking Privatelease.com en mijndomeinauto zeker mee. Deze aanbieders focussen zich juist op private lease. Privatelease.com is een frisse en vernieuwende speler op de private leasemarkt. Mijndomein is een aanbieder van formaat en biedt al geruime tijd leaseauto’s aan.

Bekijk de websites van deze aanbieders en vergelijk:

Kies voor het keurmerk Private Lease

Private lease is booming business, oftewel het aantal aanbieders schiet als paddenstoelen uit de grond. Dit maakt het vaak lastig om het kaf van het koren te scheiden. De Consumentenbond heeft dan ook, samen met de stichting Keurmerk Private Lease, een aantal algemene voorwaarden geïntroduceerd. Deze zijn met ingang van 1 februari 2016 van kracht.

Aanbieders die aan de algemene voorwaarden voldoen, kunnen in aanmerking komen voor het keurmerk Private Lease. Een consument die met een dergelijke aanbieder in zee gaat, is beschermd tegen onverwachte en onredelijke extra kosten.

Wat is er geregeld bij het keurmerk?

Aanbieders die voldoen aan het keurmerk Private Lease, voldoen aan de volgende algemene voorwaarden:

 • De maandtermijn wordt niet tussentijds verhoogd;
 • De kosten bij schade komen niet boven een bepaald maximumbedrag;
 • De maximale kosten bij inleveren van de auto en bij het voortijdig opzeggen van het contract zijn beperkt;
 • Er is sprake van een borgsommaximum;
 • Er geldt een bedenktijd;

Heb je een probleem en kom je er niet uit met de leasemaatschappij, dan kan je je klacht voorleggen aan de geschillencommissie. Uiteraard moet je wel eerst proberen om er samen met de leasemaatschappij uit te komen, maar het is een veilig idee dat je de geschillencommissie als een soort ‘back up’ hebt. Het kost € 127,50 om je klacht voor te leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *