Welke kosten bij Private Lease?

Kosten private lease

Wil je een privéauto leasen, dan krijg je te maken met een all-in-bedrag. Voor een vast maandelijks tarief rijd je in een nieuwe auto en heb je verder nergens omkijken naar. Maar wat zit er nu eigenlijk bij het leasecontract inbegrepen? En hoef je verder echt niets te betalen? In dit overzicht zie je welke kosten bij private lease komen kijken. Alle private lease kosten op een rij

Het leasecontract: weet waarvoor je tekent!

Het leasecontract

Heb je een private leaseauto besteld? Dan is het tijd om over te gaan tot het ondertekenen van het leasecontract. Dit lijkt misschien een onbelangrijke formaliteit, maar pas op: in het leasecontract staan belangrijke voorwaarden op basis waarvan je de auto leaset. Toch even goed lezen dus, voordat je je handtekening zet. In dit artikel vertellen we waar je op moet letten als je het leasecontract onder ogen krijgt.

Waarom je een leasecontract goed moet lezen

Minder hypotheek door een private lease auto?

Leasen is op dit moment een van de meest populaire constructies als het gaat om de aanschaf van een nieuwe privéauto. De voordelen zijn dan ook legio: voor een vast bedrag per maand rijd je al in een gloednieuwe wagen. All-inclusive ook nog, met uitzondering van benzine en eventuele bekeuringen dan. Maar aan deze topdeal zit ook een minpuntje. Want wat veel mensen zich niet direct realiseren: een private lease auto kan een blok aan je been zijn als je een hypotheek wil afsluiten. Dit zijn de gevolgen van een privé leaseauto voor je hypotheek

Private lease met uitkering

Private lease en uitkering

Een auto is duur. Kun je je de aanschaf van een nieuwe of tweedehands auto niet veroorloven, dan is private lease een goede optie. Je leaset dan een auto voor een vast maandbedrag. Bij dat bedrag zit de verzekering, motorrijtuigenbelasting, onderhoud en reparaties inbegrepen. Maar wat als je een uitkering hebt? Kun je dan ook een privéauto leasen? Dat hangt af van een aantal zaken. De ene uitkering is namelijk de andere niet.

Alles over private leasen met een uitkering

Offertes aanvragen van diverse leasemaatschappijen

Offertes aanvragen van diverse leasemaatschappijen

Op zoek naar een private lease auto? Het aantal private leasebedrijven groeit met de dag. Dat maakt het aanbod soms een beetje onoverzichtelijk. Maar het voordeel is wel dat er meer te ‘shoppen’ valt. Bij het ene leasebedrijf kan je favoriete lease auto namelijk zomaar goedkoper uitvallen dan bij de ander. Laat dus altijd meerdere offertes uitbrengen. Dat is misschien meer werk, maar uiteindelijk doe je daar je voordeel mee.

Vergelijk en bespaar geld op je leasecontract

Kan ik mijn private leasecontract eerder opzeggen?

Leasecontract opzeggen

Een private leasecontract ga je voor een bepaalde tijd aan. Meestal gaat het om een periode van 24 of 48 maanden, oftewel twee of vier jaar. Je betaalt dan een vast bedrag per maand voor je leaseauto, waarbij eigenlijk alles is inbegrepen behalve de benzine en eventuele verkeersboetes. Maar wat als je tussentijds van je leasecontract af wil? Bijvoorbeeld omdat je het maandbedrag niet meer kunt opbrengen of omdat je gewoon niet langer wenst te leasen? Meestal kun je je leasecontract eerder opzeggen. Daar zijn echter wel financiële consequenties aan verbonden.

Dit gebeurt er als je je leasecontract verbreekt

Private lease aftrekbaar of niet?

Stel, je bent zelfstandig ondernemer en je hebt een private lease. Dan kun en mag je je leaseauto ook gebruiken voor zakelijke ritten. Maar wordt je leaseauto daarmee een aftrekpost? Oftewel: zijn de kosten voor private lease aftrekbaar van de belasting? Eigenlijk is het antwoord nee én ja!

Private lease aftrekbaar of niet?

Goedkoopste private lease; waar moet je op letten?

Goedkope private lease auto

Natuurlijk wil je de goedkoopste private leaseauto. En als je de aanbieders mag geloven, leveren ze allemaal de voordeligste private lease. Toch ben je niet altijd zo goedkoop uit als het lijkt. Wat zijn de addertjes onder het gras? Hier moet je op letten als je een verleidelijke private lease aanbieding ziet.

Goedkoop of toch duurkoop?

Auto leasen als ZZP’er: privé of zakelijk?

Autolease als ZZP'er privé of zakelijk

Ben je een Zelfstandige Zonder Personeel of overweeg je je als ZZP’er te laten inschrijven bij de Kamer van Koophandel? Dan moet je een hoop beslissingen nemen. Bijvoorbeeld over hoe je dat doet met je auto. Je kunt natuurlijk een auto leasen op naam van je bedrijf. Maar je kunt er ook voor kiezen om als particulier te leasen. Wat is het verschil? Wij leggen het uit…

Zakelijk of privé leasen: wat is beter?