Zitten er nadelen aan een private lease?

Rijden in auto

Dat private leasen steeds populairder wordt, is uiteraard niet zo verwonderlijk. Met een private lease profiteer je immers van legio voordelen, zoals een prachtige auto onder je achterste zonder dat je eerst jarenlang bezig bent een spaarsaldo op te bouwen. Door het afsluiten van een leasecontract komen prachtige, populaire auto’s zoals een auto uit de BMW 3-serie ineens binnen je bereik. En zolang je maar netjes je maandelijkse verplichtingen aan de leasemaatschappij nakomt, heb je verder geen omkijken naar je auto. Je hoeft dus verder niets te regelen of te betalen en kunt dus autorijden voor een vooraf vastgesteld bedrag.

Lees meer >Zitten er nadelen aan een private lease?

Private lease aanbieders

Vergelijken loont! Neem bijvoorbeeld in je vergelijking mijndomeinauto (aff.), Athlon (aff.), Volkswagen (aff.) en Leas'm (aff.) mee. Allen gespecialiseerd in private lease.

Mijndomeinauto.nl > Athlon > Volkswagen > Leas'm >

Offertes aanvragen van diverse leasemaatschappijen

Offertes aanvragen van diverse leasemaatschappijen

Als je nog geen ervaring hebt met het leasen van een auto, kan het soms een hele stap zijn om aan een dergelijk traject te beginnen. Allereerst zal je je moeten verdiepen in de vraag wat een leaseconstructie nu eigenlijk precies inhoudt. Je leert dan al snel dat de kosten voor een private lease op het eerste gezicht misschien best hoog lijken te liggen, maar bij nadere beschouwing valt het allemaal behoorlijk mee. Je betaalt immers een vast maandbedrag voor het rijden in je leasewagen, en hebt verder geen omkijken naar bijkomende kosten zoals verzekeringen, wegenbelasting en onderhoud. (De brandstofkosten zijn uiteraard níet inbegrepen. Wil je deze binnen de perken houden, bekwaam je dan in zuinig rijden.) Maar hoe weet je nu of je met een goede leasemaatschappij in zee gaat?

Lees meer >Offertes aanvragen van diverse leasemaatschappijen

Het leasecontract

Het leasecontract

Overweeg je om voor het eerst een auto te gaan leasen, dan heb je waarschijnlijk voor jezelf nog heel wat vragen te beantwoorden. Zo wil je waarschijnlijk eerst weten hoe het zit met de maandelijkse kosten, de voordelen van een leaseauto en de fiscale bijtelling. Wat dat laatste betreft: met een private lease krijg je hier niet mee te maken. Waar je wél mee te maken krijgt, is het afsluiten van een leasecontract. Deze leaseovereenkomsten zijn er in verschillende vormen en maten. 

Lees meer >Het leasecontract

To lease or not to lease?

To lease or not to lease

Als je nog nooit een leasecontract hebt afgesloten, vraag je je wellicht af wat er wel en niet is inbegrepen in het maandelijks bedrag dat je aan de leasemaatschappij betaalt. Heb je hier nog nooit bij stilgestaan? Ook dan is onderstaande tekst zeker van belang. Het tekenen van een leasecontract betekent immers: het afsluiten van een contract waar je langere tijd aan gebonden bent, óók wanneer het je niet uitkomt of waar je achteraf gezien misschien je bedenkingen bij hebt. “Bezint eer ge begint” is dan ook zeer aan te raden!

Lees meer >To lease or not to lease?

Het verschil tussen lease en huurkoop

Het verschil tussen lease en huurkoop

De tijd dat je verwoed spaarde voor je eerste autootje (een rammelbak die nog net niet met elastiekjes en plakband bij elkaar gehouden werd) is voorgoed voorbij. Tegenwoordig is het de normaalste zaak van de wereld om een mooie, nieuwe auto te rijden door middel van een leaseconstructie. Het kan dan gaan om een zakelijk leasecontract, maar ook private lease komt steeds vaker voor. Niet verwonderlijk, want het afsluiten van een leasecontract kent vele voordelen. Je weet immers van te voren precies waar je financieel aan toe bent, zonder onverwachte kosten voor garages en de eventuele huur van vervangend vervoer. 

Lees meer >Het verschil tussen lease en huurkoop

Met de leaseauto meedoen aan rijvaardigheidstrainingen

Met de leaseauto meedoen aan rijvaardigheidstrainingen

Rijvaardigheidstrainingen, beter bekend onder de naam slipcursussen, zijn de laatste jaren steeds populairder aan het worden. Zo populair zelfs, dat een dergelijke training maar al te vaak cadeau wordt gedaan voor de verjaardag, het jubileum of het slagen van broer, vader, neef of oom. Uitgangspunt bij de training is dat je je voertuig leert beheersen onder allerlei omstandigheden, zoals een nat wegdek of ijzel op de weg. Veel van deze trainingen worden gevolgd met de eigen auto. Niet geheel ten onrechte, want juist dit is de auto waarin je dagelijks rijdt en waarbij het dus belangrijk is dat je weet hoe de auto rijdt en reageert. Maar mag dit eigenlijk wel wanneer je in een leaseauto rijdt?

Lees meer >Met de leaseauto meedoen aan rijvaardigheidstrainingen

Winterbanden voor je leaseauto

Winterbanden leaseauto

Bij het afsluiten van je (private) leasecontract heb je afspraken gemaakt over het aantal kilometers dat je verwacht per jaar te rijden. Maar wat je niet afgesproken hebt, is wannéér je die kilometers maakt. Wanneer je vooral gebruikmaakt van de auto op momenten dat het qua weersomstandigheden wat minder is, is het een goed idee om de aanschaf van winterbanden te overwegen. 

Lees meer >Winterbanden voor je leaseauto

Schade aan je leaseauto, wat nu?

Schade leaseauto

Voor wie nog twijfelt tussen de aanschaf van een eigen auto of het afsluiten van een (private) leaseconstructie, zal het financiële gedeelte uiteraard van groot belang zijn. Zo vragen veel mensen zich af of je met een private lease duurder uit bent dan met huurkoop of met ouderwets sparen voor een auto. Toch is vaak niet alleen het prijskaartje doorslaggevend: wat private leasers aanspreekt, is het feit dat zij voor een vast bedrag per maand precies weten waar zij aan toe zijn. De wegenbelasting, de rekening van de garage, de autoverzekering: met een leasecontract betaal je alles in één! Dit is dan meteen een van de meest genoemde voordelen van een leaseconstructie. Maar wat als je te maken krijgt met schade?

Lees meer >Schade aan je leaseauto, wat nu?

Private lease aanbieders

Vergelijken loont! Neem bijvoorbeeld in je vergelijking mijndomeinauto (aff.), Athlon (aff.), Volkswagen (aff.) en Leas'm (aff.) mee. Allen gespecialiseerd in private lease.

Mijndomeinauto.nl > Athlon > Volkswagen > Leas'm >