Elektrische lease auto opladen: zo gaat dat

Elektrisch rijden is in opmars! Beter voor het milieu, beter voor je portemonnee en de huidige generatie elektrische auto’s heeft een grotere actieradius dan ooit. Ook de private leasemaatschappijen bieden steeds meer elektrische en hybride modellen aan. Toch twijfelen veel mensen aan de overstap naar een (deels = hybride) elektrische leaseauto. Want hoe gaat dat opladen van een elektrische auto precies? Wie betaalt dat, wat kost het en waar kun je de elektrische auto opladen? De hoogste tijd om alles eens duidelijk op een rij te zetten.

Alles over het opladen van je elektrische private lease auto

Privé leaseauto: wie is de eigenaar?

Wie is de eigenaar

Als je particulier gaat leasen, rijd je in een mooie, nieuwe auto voor een vast maandbedrag. Daarbij ben je een contract aangegaan voor een bepaalde periode. Betekent dit dat de auto van jou is aan het einde van de looptijd? En wie is de eigenaar van de leaseauto in de tussentijd? Jij of de leasemaatschappij? En hoe zit dat dan met een leaseauto van de zaak, of bij een huurkoopauto? Alle feiten over het eigendom van de leaseauto op een rij. Ben jij de eigenaar van je leaseauto?

Schadevrije jaren bij private lease

No-claimkorting

Nog nooit een paaltje geraakt of een ongeluk gehad? Dat is mooi, want zo bouw je schadevrije jaren op en dat betekent no-claimkorting op de verzekeringspremie. Tenminste, als je een eigen auto hebt die je zelf verzekert. Maar hoe zit dat bij een privé-leaseauto? Bouw je eigenlijk wel schadevrije jaren op bij private lease en kun je die altijd weer gebruiken? Alle feiten op een rij.

No-claimkorting en je schadevrije jaren

Met de leaseauto meedoen aan rijvaardigheidstrainingen

Met de leaseauto meedoen aan rijvaardigheidstrainingen

Rijvaardigheidstrainingen en slipcursussen, blijven populaire evenementen. Uitgangspunt bij de training is dat je je voertuig leert beheersen onder allerlei omstandigheden, zoals een nat wegdek, ijzel of een noodstop. Veel van deze trainingen worden gevolgd met de eigen auto. Wel zo handig, want daar rijd je in de praktijk het meeste mee. Maar wat als je een privé-leaseauto hebt? Mag je dan eigenlijk wel meedoen aan een slipcursus of rijvaardigheidstraining?

Slipcursus met je leaseauto, toegestaan of verboden?

Bekeuring met je private leaseauto: wat nu?

Natuurlijk houd je je altijd netjes aan de verkeersregels. Maar je zult uiteraard zien: je wordt net geflitst op dat ene moment dat je het gaspedaal iets te diep intrapt. Of je bent een minuutje te laat terug bij je auto op het (betaald) parkeerterrein. Het resultaat: een dikke vette bekeuring voor je private leaseauto. Moet je die zelf betalen? Of doet de leasemaatschappij dat? Hoe zit dat met boetes in het buitenland, en hoe maak je eigenlijk bezwaar? Alle feiten over een bekeuring en private lease op een rij. Zo handel je een private lease bekeuring af

De voorloopauto als vervangende private leaseauto

Voorloopauto bij private lease

Je hebt een prachtige private leaseauto besteld, gloednieuw en voorzien van allerlei fijne extra’s. Maar nu is het wachten tot hij wordt geleverd. Dat kan wel even duren, want de dealer moet de auto eerst nog aanpassen aan al jouw wensen. Die wachttijd kan zomaar oplopen tot zes weken. Soms zelfs langer, bijvoorbeeld als bepaalde onderdelen niet voorradig zijn of als het gewoon erg druk is. In de tussentijd wil je natuurlijk wel beschikken over vervoer. Een voorloopauto als private lease biedt dan uitkomst. Voorloopauto bij private lease

Winterbanden voor je leaseauto

Winterbanden leaseauto

Met de Hollandse kwakkelwinters weet je maar nooit of het gaat vriezen of dooien. Toch zijn er genoeg dagen dat het sneeuwt, ijzelt of het wegdek bevroren is door nachtvorst. Wel zo fijn als je dan met winterbanden rijdt. Maar zijn de winterbanden inbegrepen bij je leasecontract? Of moet je dit zelf regelen? En kun je dan niet gewoon blijven doorrijden op zomerbanden?

Je leaseauto voorzien van winterbanden

Zuinig rijden

Zuinig rijden

Een auto is best een flinke kostenpost. Ook als je een privéauto leaset. Gelukkig kun je een hoop doen om je autokosten binnen de perken te houden. Met een paar slimme keuzes en rijstijlaanpassingen voorkom je extra uitgaven waar je niet op zit te wachten. Bovendien is zuinig rijden beter voor het milieu.

Bespaar ook op je autokosten

Private lease aanbieders