Het verschil tussen lease en huurkoop

Het verschil tussen lease en huurkoop

De tijd dat je verwoed spaarde voor je eerste autootje (een rammelbak die nog net niet met elastiekjes en plakband bij elkaar gehouden werd) is voorgoed voorbij. Tegenwoordig is het de normaalste zaak van de wereld om een mooie, nieuwe auto te rijden door middel van een leaseconstructie. Het kan dan gaan om een zakelijk leasecontract, maar ook private lease komt steeds vaker voor. Niet verwonderlijk, want het afsluiten van een leasecontract kent vele voordelen. Je weet immers van te voren precies waar je financieel aan toe bent, zonder onverwachte kosten voor garages en de eventuele huur van vervangend vervoer. 

Lees meer >Het verschil tussen lease en huurkoop

Private lease aanbieders

Vergelijken loont! Deze aanbieders zijn gespecialiseerd in private lease:

Mijndomein Athlon Volkswagen Seat Leas'm ANWB IKRIJ.NL MINI

Schade aan je leaseauto, wat nu?

Schade leaseauto

Voor wie nog twijfelt tussen de aanschaf van een eigen auto of het afsluiten van een (private) leaseconstructie, zal het financiële gedeelte uiteraard van groot belang zijn. Zo vragen veel mensen zich af of je met een private lease duurder uit bent dan met huurkoop of met ouderwets sparen voor een auto. Toch is vaak niet alleen het prijskaartje doorslaggevend: wat private leasers aanspreekt, is het feit dat zij voor een vast bedrag per maand precies weten waar zij aan toe zijn. De wegenbelasting, de rekening van de garage, de autoverzekering: met een leasecontract betaal je alles in één! Dit is dan meteen een van de meest genoemde voordelen van een leaseconstructie. Maar wat als je te maken krijgt met schade?

Lees meer >Schade aan je leaseauto, wat nu?

Winterbanden voor je leaseauto

Winterbanden leaseauto

Bij het afsluiten van je (private) leasecontract heb je afspraken gemaakt over het aantal kilometers dat je verwacht per jaar te rijden. Maar wat je niet afgesproken hebt, is wannéér je die kilometers maakt. Wanneer je vooral gebruikmaakt van de auto op momenten dat het qua weersomstandigheden wat minder is, is het een goed idee om de aanschaf van winterbanden te overwegen. 

Lees meer >Winterbanden voor je leaseauto

Met de leaseauto meedoen aan rijvaardigheidstrainingen

Met de leaseauto meedoen aan rijvaardigheidstrainingen

Rijvaardigheidstrainingen, beter bekend onder de naam slipcursussen, zijn de laatste jaren steeds populairder aan het worden. Zo populair zelfs, dat een dergelijke training maar al te vaak cadeau wordt gedaan voor de verjaardag, het jubileum of het slagen van broer, vader, neef of oom. Uitgangspunt bij de training is dat je je voertuig leert beheersen onder allerlei omstandigheden, zoals een nat wegdek of ijzel op de weg. Veel van deze trainingen worden gevolgd met de eigen auto. Niet geheel ten onrechte, want juist dit is de auto waarin je dagelijks rijdt en waarbij het dus belangrijk is dat je weet hoe de auto rijdt en reageert. Maar mag dit eigenlijk wel wanneer je in een leaseauto rijdt?

Lees meer >Met de leaseauto meedoen aan rijvaardigheidstrainingen

De meest voorkomende schades aan leaseauto’s

De meest voorkomende schades aan leaseauto's

Juist de private lease is zo ontzettend populair, omdat het mensen de mogelijkheid biedt om een mooie luxe auto te rijden zonder eerst een smak geld neer te tellen bij de dealer. Met een private lease heb je vrijwel altijd een van de nieuwste modellen onder je achterste, zoals een exemplaar uit de BMW 3 of Audi A3-serie. Geen wonder dat je graag met je leaseauto gezien wordt, en dus met veel plezier de blits maakt bij iedere gelegenheid! Maar onthou wel, hoe vaker je rijdt, hoe groter de kans op schade. Hoewel?

Lees meer >De meest voorkomende schades aan leaseauto’s

Zuinig rijden

Zuinig rijden

Wanneer je je verdiept in de mogelijkheden om -zakelijk of privé- een auto te leasen, dan sta je waarschijnlijk niet direct stil bij alles wat daarbij komt kijken. Toch is het verstandig om goed tot je door te laten dringen dat de kosten voor je leaseauto niet ophouden na de maandelijkse betaling aan de leasemaatschappij. Oké, je bent geen extra geld kwijt aan zaken zoals wegenbelasting, de autoverzekering of eventuele (hoge) reparatiekosten. Dit is dan ook meteen een van de meestgenoemde voordelen van een leasecontract: je betaalt een vast bedrag per maand en that’s it. Maar de brandstof die je al rijdende verbruikt, is hier niet bij inbegrepen. En juist dat kan behoorlijk in de papieren lopen. Hoe nu deze “schade” te beperken?

Lees meer >Zuinig rijden