Offertes aanvragen van diverse leasemaatschappijen

Inhoud artikel:

Offertes aanvragen van diverse leasemaatschappijen

Op zoek naar een private lease auto? Het aantal private leasebedrijven groeit met de dag. Dat maakt het aanbod soms een beetje onoverzichtelijk. Maar het voordeel is wel dat er meer te ‘shoppen’ valt. Bij het ene leasebedrijf kan je favoriete lease auto namelijk zomaar goedkoper uitvallen dan bij de ander. Laat dus altijd meerdere offertes uitbrengen. Dat is misschien meer werk, maar uiteindelijk doe je daar je voordeel mee.

Waarom verschillen de prijzen bij aanbieders?

Er zijn een aantal redenen waarom de prijzen bij de diverse leasebedrijven verschillen. De grootte van de leasemaatschappij speelt bijvoorbeeld een belangrijke rol. Een bedrijf met een groot wagenpark, koopt meer auto’s tegelijk in en kan daardoor meer korting bedingen. Het leasebedrijf kan dit voordeel doorberekenen in de prijs. Daarnaast speelt het tarief van het leasebedrijf natuurlijk ook een rol.

Een aantal aanbieders (aff.) die gespecialiseerd zijn in private lease:

Logo Volkswagen
Logo Athlon
Logo ANWB
Logo SEAT
Logo Peugeot
Logo Auto.nl
Logo Citroën Private Lease
Logo TOYOTA

Offertes vergelijken

Als je de offertes binnen hebt, begint het echte werk: aanbieders met elkaar vergelijken. Dat kan je een hoop geld besparen. Het kan namelijk zomaar zijn dat een goedkope private lease uiteindelijk helemaal niet zo voordelig uitpakt. Bijvoorbeeld als je voor dat lage maandtarief maar heel weinig kilometers mag maken. Of als winterbanden of vervangend vervoer bij pech niet bij de prijs is inbegrepen.

Waar op letten bij het vergelijken van lease offertes

Controleer dus goed de opbouw van de maandelijkse leaseprijs: welke kosten zijn allemaal inbegrepen in het contract? Kijk goed naar de contractduur en de hoeveelheid vrije kilometers per jaar. Wat betaal je als je meer dan het aantal afgesproken kilometers rijdt? Dit bedrag kan per aanbieder verschillen! Kijk dus goed hoe dit geregeld is bij de verschillende leasemaatschappijen.

Checklist voor het vergelijken van lease offertes

Checklist
Checklist voor het vergelijken van leaseoffertes

Met deze checklist kun je de verschillende offertes van leasebedrijven eenvoudig vergelijken. Zoek per aanbieder naar de volgende gegevens:

  • Welke kosten zijn inbegrepen en welke niet?
  • Wat is de contractduur en wat gebeurt er als je je leasecontract voortijdig opzeggen wil?
  • Hoeveel vrije kilometers mag je per jaar rijden?
  • Wat betaal je voor teveel gereden kilometers?

Ook interessant om te weten:

Is een offerte aanvragen bindend?

Het aanvragen van meerdere private lease offertes is heel normaal. Je zit ook nergens aan vast: zolang je je handtekening niet zet, ben je nergens toe verplicht. Pas als je het leasecontract tekent, is de overeenkomst bindend. Je kunt trouwens ook altijd een proefrit aanvragen. Ook daar zitten geen verplichtingen aan vast. Sla dit ‘shoppen’ niet over als je een private lease wilt bestellen. Je gaat het leasecontract voor langere tijd aan, dus is het van belang dat je een goede en gegronde keuze maakt!

Bronnen en referenties

Vergelijk meer dan 600 private lease auto's

2 gedachten over “Offertes aanvragen van diverse leasemaatschappijen”

Plaats een reactie

Ook handig om te weten...

Een slipcursus oftewel rijvaardigheidstraining is populair, maar hoe zit dat met de combinatie leaseauto en rijvaardigheidstraining? Mag dat?
Kun je private leasen als je een laag of onstabiel inkomen hebt? Welk minimum inkomen heb je nodig?
Moet je eigenlijk borg betalen als je een privéauto leaset? Of een aanbetaling doen?
Een van de redenen waarom de meeste autobezitters niet happig zijn op het delen van hun auto zit ‘m in de opbouw van je schadevrije jaren. Het kunnen aantonen van schadevrije jaren levert je immers korting op.