Offertes aanvragen van diverse leasemaatschappijen

Offertes aanvragen van diverse leasemaatschappijen

Als je nog geen ervaring hebt met het leasen van een auto, kan het soms een hele stap zijn om aan een dergelijk traject te beginnen. Allereerst zal je je moeten verdiepen in de vraag wat een leaseconstructie nu eigenlijk precies inhoudt. Je leert dan al snel dat de kosten voor een private lease op het eerste gezicht misschien best hoog lijken te liggen, maar bij nadere beschouwing valt het allemaal behoorlijk mee. Je betaalt immers een vast maandbedrag voor het rijden in je leasewagen, en hebt verder geen omkijken naar bijkomende kosten zoals verzekeringen, wegenbelasting en onderhoud. (De brandstofkosten zijn uiteraard níet inbegrepen. Wil je deze binnen de perken houden, bekwaam je dan in zuinig rijden.) Maar hoe weet je nu of je met een goede leasemaatschappij in zee gaat?
Overweeg je de aanschaf van een leaseauto, dan is het verstandig om eerst te raden te gaan bij verschillende leasemaatschappijen. Je sluit immers een contract af voor een bepaalde tijd, vaak een periode tussen de 36 en de 48 maanden. In die 36 tot 48 maanden is het niet meer mogelijk om je contract tussentijds te annuleren, tenzij je bereid bent een eventuele boete te voldoen. Door niet met de eerste de beste leasemaatschappij in zee te gaan, maar in plaats daarvan offertes te vergelijken, voorkom je spijt achteraf.

Waar op letten bij het vergelijken van leaseoffertes

Heb je eenmaal meerdere offertes aangevraagd, dan kan je deze op je gemak met elkaar vergelijken. Neem hier zeker de tijd voor: van over één nacht ijs gaan, is nog nooit iemand wijzer geworden. Controleer vooral goed de opbouw van de maandelijkse leaseprijs: welke kosten zijn allemaal inbegrepen in het contract? Kijk ook goed naar de contractduur en de hoeveelheid vrije kilometers per jaar. En wat betaal je wanneer je meer dan het aantal afgesproken kilometers rijdt? Ben je werkzaam als ZZP-er, dan is ook de vraag “lease ik privé of zakelijk” van belang. Hou er wel rekening mee dat lang niet iedere leasemaatschappij een ZZP-er als klant accepteert: veel maatschappijen willen de zekerheid hebben dat de contractant gedurende de gehele looptijd aan zijn of haar betalingsverplichtingen kan voldoen. Kijk dus goed hoe dit geregeld is bij de leasemaatschappij (bijvoorbeeld Privatelease.com of mijndomein) waar je overweegt een contract af te sluiten.

Checklist voor het vergelijken van lease offertes

 • Welke kosten zijn inbegrepen en welke niet
 • Contractduur
 • Hoeveelheid vrije kilometers per jaar
 • Kosten voor teveel gereden kilometers

Advertentie

Geplaatst in: Lease FAQ

2 gedachten over “Offertes aanvragen van diverse leasemaatschappijen

 1. verbon

  goedenavond
  graag zou ik van u vernemen bij welke leasemaatschappij ik kan leasen
  hoop op een snelle reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *