Mag je een trekhaak laten monteren aan een leaseauto?

Ook tegenwoordig heeft lang niet iedere auto een trekhaak.. En dat terwijl een trekhaak ontzettend handig is. Zeker wanneer je een fervent doe-het-zelver bent, is het ideaal om een karretje te kunnen huren en dit achter de auto te hangen. Maar wat als jouw private leasewagen geen trekhaak heeft? Mag je deze dan aan de auto monteren, of niet?

Een private leaseconstructie heeft vele voordelen. Zo rij je een up-to-date model, zonder dat je daarvoor een smak met geld op tafel hebt hoeven leggen. Ook heb je altijd inzicht in de kosten van je wagenpark: alle onverwachte kostenposten, zoals reparaties, komen immers voor rekening van de leasemaatschappij. Het nadeel hierbij is wel, dat niet jij, maar de leasemaatschappij de eigenaar is van de private leaseauto. Je mag dus niet zomaar met de auto doen wat je wilt.

En die trekhaak dan?

Een trekhaak monteren mag in veel gevallen wel van de leasemaatschappij (hoewel het verstandiger is om dit even op voorhand na te vragen bij het leasebedrijf waar je je contract hebt afgesloten), maar wel onder bepaalde voorwaarden. Een van deze voorwaarden is, dat de montage professioneel moet gebeuren. Dit betekent dat er geen zichtbare schade mag ontstaan aan de carrosserie. Je komt op deze manier in veel gevallen uit op het duurdere segment trekhaken, dus reken er maar op dat je een paar honderd euro lichter bent. En dat niet alleen, er zijn leasemaatschappijen die eisen dat je de auto bij inlevering aflevert zónder trekhaak. Je zal de trekhaak in dat geval dus ook weer moeten laten demonteren.

Zoveel leasemaatschappijen, zoveel voorwaarden

De ene leasemaatschappij is de andere niet. Waar de een (heel) moeilijk doet over het laten monteren van een trekhaak, stelt de andere maatschappij vrijwel geen bijzondere voorwaarden. Om problemen achteraf te voorkomen, is het dus verstandig om even navraag te doen bij de maatschappij.

*Dit artikel kan affiliate links bevatten, deze zijn te herkennen aan (aff.). Lees voor meer informatie de disclaimer.

Vergelijken loont! Deze aanbieders zijn gespecialiseerd in private lease:

Mijndomein Athlon Volkswagen Seat Leas'm ANWB IKRIJ.NL MINI


1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Geef een waardering)
Loading...

1 gedachte over “Mag je een trekhaak laten monteren aan een leaseauto?”

  1. Ik heb een leaseauto en vraag me af of ik daarop een trekhaak mag monteren. Fijn dat dit meestal mag, maar inderdaad verstandig dit wel even na te vragen. Begrijpelijk dat de montage professioneel moet gebeuren.

Een reactie plaatsen