Lease voordelig een occasion

Wellicht heb je je inmiddels al een beetje ingelezen over het fenomeen ‘leaseauto’. Zo ja, dan weet je dat het (privé) leasen van een auto helemaal niet zo duur hoeft te zijn als dat je wellicht in eerste instantie verwachtte. Verder heeft een private lease natuurlijk nog veel meer voordelen, zoals financieel tot in de puntjes weten waar je aan toe bent. Kies je er voor om een auto te kopen, dan draai je als eigenaar helemaal zelf op voor alle bijkomende kosten, zoals onverwachte reparaties. Een post die soms behoorlijk in de papieren kan lopen, en dat wil je natuurlijk niet! Maar weet je, dat er ook op het gebied van private leasen nog  verder financieel voordeel valt te behalen?

Ga je voor het eerst een leaseauto uitzoeken, dan kom je er al snel achter dat er op dat gebied heel wat te kiezen valt. De een gaat voor een snelle, sportieve auto, de ander denkt liever aan het milieu en kiest voor een elektrisch exemplaar. Je rijdt daarmee zonder gewetensbezwaren én zonder bijkomende kosten naar je oma, je vakantieadres, de dierentuin of dat ene leuke restaurantje. Veilig en voordelig, dus. Maar als je kiest voor ‘voordelig’, waarom dan geen lease occasion?

Een occasion leasen, waarom?

Met het leasen van een occasion profiteer je van voordelen die anders aan je neus voorbij zouden gaan. De grootste afschrijving zit ‘m immers in de “nieuwigheid” van de leaseauto. Naarmate de auto langer op de markt is, hoe minder de leasemaatschappij hoeft af te schrijven op de auto. Met een private lease occasion ben je dus vaak stukken voordeliger uit dan met een nieuw exemplaar. Overigens is ‘nieuw’ een relatief begrip: als je denkt dat een lease occasion een ouwe rammelbak is, zit je er goed naast. In de regel zijn deze modellen niet ouder dan twee tot drie jaar. Je kan met een dergelijk exemplaar dus nog uitstekend voor de dag komen.

*Dit artikel kan affiliate links bevatten, deze zijn te herkennen aan (aff.). Lees voor meer informatie de disclaimer.

Private lease aanbieders

Vergelijken loont! Neem bijvoorbeeld in je vergelijking mijndomeinauto (aff.), Athlon (aff.), Volkswagen (aff.) en Leas'm mee. Allen gespecialiseerd in private lease.

Mijndomeinauto.nl > Athlon > Volkswagen > Leas'm >


2 gedachten over “Lease voordelig een occasion”

Een reactie plaatsen