Tweedehands private lease

Een gebruikte of tweedehandsauto private leasen? Helemaal zo gek nog niet. Een occasion leasen kan voordelen bieden! Bekijk het actuele aanbod, vergelijk en bespaar.

Hoewel een private lease auto voordeliger kan zijn dan een privéauto kopen, blijft het natuurlijk een kostenpost. Hoe groot die kostenpost is, hangt af van een aantal factoren. Voor een gloednieuwe voiture uit het luxere segment betaal je natuurlijk meer dan voor een nieuwe auto uit de middenklasse. Maar het kan nóg goedkoper. Want waarom zou je niet een tweedehands private leasen?

Waarom private lease occasions voordeliger zijn

Een occasion lease je voor minder geld dan een nieuwe auto. Dat komt vooral omdat een auto in de eerste jaren de meeste waarde verliest. Tegen de tijd dat de auto het tweedehands-circuit ingaat, heeft de leasemaatschappij dus al de grootste afschrijvingen moeten doen. Verder is de auto nog dusdanig nieuw, dat er (nog) geen hoge reparatiekosten te verwachten zijn. De leasemaatschappij neemt met een tweedehands leaseauto dus weinig risico. En dat zie je vaak terug in het lagere leasebedrag.

Private lease aanbieders met 2e hands aanbod

Inhoud artikel:

Aanbod 2e hands private lease auto's

Merk: Citroen
Model: C1
Aanbieder: Athlon
Merk: Renault
Model: Twingo
Aanbieder: Athlon
Merk: Peugeot
Model: 108
Aanbieder: Athlon
Merk: Opel
Model: KARL
Aanbieder: Athlon
Merk: Fiat
Model: 500
Aanbieder: Athlon
Merk: Fiat
Model: 500
Aanbieder: Athlon

Hoeveel goedkoper is een tweedehands private lease?

Voordat je je rijk rekent: een lease-occasion is dan meestal wel goedkoper dan een gloednieuwe leaseauto, maar enorme prijsverschillen zijn er helaas niet. De leasemaatschappij baseert de maandprijs onder andere op de leeftijd van de auto en de te verwachten onkosten. Is de occasion wat ouder, dan neemt de kans op reparatiekosten toe, en daardoor wordt ook de leaseprijs wat hoger.

Toch is het de moeite waard om eens goed te vergelijken.

Een voorbeeld: op 10 april 2021 heeft Athlon (aff.) een Citroen C1 5-deurs zowel nieuw als tweedehands (modeljaar 2015) beschikbaar.

Op basis van een abonnement van 24 maanden en een kilometrage van 10.000 km is de maandprijs voor de occasion 229 euro, terwijl je voor de nieuwe 294 euro per maand neertelt. Let op, dat je wel dezelfde leaseduur + de kilometrage vergelijkt. Bij 60 maanden is de maandprijs van het nieuwe model namelijk 199 euro.

Op jaarbasis scheelt dat dus 780 euro (voor de gehele leaseperiode van 24 maanden dus 2 x 780 euro = € 1.560,-).

Afhankelijk van het aantal maanden en de kilometrage kan het verschil toe- of afnemen. Geen grote klappers, maar voor velen misschien toch net de financiële meevaller die het verschil maakt tussen wel of geen private lease auto.

Nieuwe Citroen C1 (aff.)
Citroen C1 als occasion (aff.)
Auto showroom

Tweedehands private leasen met kortere looptijd

Naast een vaak aantrekkelijk leasetarief, heeft het leasen van een occasion nog een voordeel: de looptijd is meestal korter. Vaak lease je een occasion al voor een periode vanaf 12 maanden. Dat betekent dat je minder lang aan het leasecontract vastzit, want een nieuwe auto lease je meestal vanaf 24 maanden. Een korte looptijd is bijvoorbeeld gunstig als je nog niet helemaal zeker weet of private leasen bij je past. Of als je twijfelt over welke auto je wilt leasen.

Een vast bedrag per maand, óók als het een occasion is

Het grote voordeel van leasen: gemak en voorspelbaarheid. Voor een vast bedrag per maand heb je alle ins en outs geregeld. Verzekering, wegenbelasting, onderhoud; je hoeft niets meer apart bij te betalen. Oók als de leaseauto een occasion is. Koop je zelf een tweedehands auto, dan moet je wel rekening houden met extra uitgaven. Gaat de motor stuk of zijn de banden versleten, dan zijn die kosten voor je eigen rekening.

Tweedehands leaseauto is geen oude bak!

Denk jij bij het woord occasion aan gammele, roestige, bijna-afgekeurde auto’s? Think again! In de regel zijn tweedehands lease auto’s niet ouder dan twee tot drie jaar. Daarbij zijn ze keurig onderhouden en voldoen ze aan alle veiligheidsnormen. Overigens zijn tweedehands lease auto’s er in alle merken en prijsklassen. Je kan met een tweedehands private lease auto dus uitstekend voor de dag komen. Helaas bieden niet alle leasemaatschappijen occasions aan.

Een duurder model voor een lagere prijs

Een occasion private leasen kan bijvoorbeeld een prima oplossing zijn als je een auto op het oog hebt die net iets boven je budget ligt. Een gloednieuw model leasen is dan geen optie, om over kopen maar te zwijgen. Maar als occasion lease je je droomauto waarschijnlijk voor een lager maandbedrag. En dat terwijl hij er als nieuw uitziet! Tip: bereken eerst je maximale leasebedrag en houd je daaraan. Dat scheelt je een hoop zorgen en stress!

Bovenstaand filmpje laat zien hoe Auto.nl bijvoorbeeld omgaat met hun tweedehands private lease aanbod.

Tweedehands hybride private lease auto