Lease eens tweedehands!

Zoveel mensen, zoveel wensen. Wat iemand dus van zijn of haar auto verwacht, verschilt van persoon tot persoon. De een wil een snelle sportieve bak, de ander een goedkoop autootje dat doet wat het doen moet: de eigenaar van A naar B brengen. Geen wonder dat ook de beslissing om wel of niet te leasen een heel persoonlijke is. Maar naast heel veel voordelen, heeft private lease ook enkele nadelen. Eén daarvan is de soms hoge prijs die je betaalt, zeker wanneer je een auto wil uit het snellere segment. Tweedehands leasen kan dan een optie zijn.
Zowel zakelijk als prive is tweedehands lease een stuk voordeliger dan het leasen van een spiksplinternieuwe auto. Overigens hoef je bij de woorden “tweedehands lease” niet te denken aan een tien jaar oude rammelbak, maar aan een auto die in niet-leaseland nog wordt gezien als “nagenoeg nieuw”. Een jaar of twee, drie dus. Deze auto’s zijn vaak veel voordeliger dan een nieuwe leaseauto.

Kosten al grotendeels afgeschreven

Kosten afgeschrevenDe reden dat de lease van een tweedehands auto veel goedkoper uitvalt dan die van een nieuwe, is gelegen in de afschrijvingen van de leasemaatschappij. Juist in de eerste jaren na het verlaten van de fabrikant, verliest een auto de meeste waarde. Tegen de tijd dat jij de tweedehands leaseauto neemt, heeft de leasemaatschappij dus al de grootste afschrijvingen moeten doen. Hier profiteer jij van mee. De leasemaatschappij maakt immers weinig kosten (afschrijving) op de auto, dus wat overblijft, is pure winst. Verder is de auto nog dusdanig nieuw, dat er geen hoge reparatiekosten verwacht hoeven te worden. De leasemaatschappij neemt met een tweedehands leaseauto dus weinig risico.

Nadeel van een tweedehands lease

Het grootste nadeel van tweedehands lease is het feit dat de auto al “klaar” is. Het is dus niet mogelijk om een auto te bestellen in precies die kleur en met die opties die je graag gewenst had. Daardoor kan de tweedehands leaseauto afwijken van het plaatje dat jij in je hoofd had als “ideale private lease auto”. Kan je hiermee leven, dan is er in feite geen enkel bezwaar tegen het leasen van een tweedehands auto.

Lease ZZPOok interessant voor ZZP’ers

Als beginnend ZZP’er is het soms wat moeilijker om aan een lease te komen. Een tweedehands lease kan dan een goede optie zijn, omdat er vaak geen borg en/of aanbetaling betaald hoeft te worden. Ook is het vaak mogelijk om een tweedehands auto per maand te leasen: de zogenoemde shortlease.

*Dit artikel kan affiliate links bevatten, deze zijn te herkennen aan (aff.). Lees voor meer informatie de disclaimer.

Private lease aanbieders

Vergelijken loont! Neem bijvoorbeeld in je vergelijking mijndomeinauto (aff.), Athlon (aff.), Volkswagen (aff.) en Leas'm (aff.) mee. Allen gespecialiseerd in private lease.

Mijndomeinauto.nl > Athlon > Volkswagen > Leas'm >


6 gedachten over “Lease eens tweedehands!”

Een reactie plaatsen