Je oude auto inruilen bij private lease

Inhoud artikel:

Oude auto inruilen

Je hebt de knoop doorgehakt: je gaat voor een private lease! Maar wat doe je met je huidige wagen? Zelf verkopen is natuurlijk een optie. Maar je kunt ook je auto inruilen bij de private leasemaatschappij. Dat scheelt je een hoop tijd en moeite. Bovendien is inruilen bij het private leasebedrijf ook financieel aantrekkelijk.

Auto inruilen bij private lease: de voordelen

Je oude auto inruilen bij private leasen heeft veel voordelen:

  • Je hoeft niet zelf te leuren met je auto. Verkopen via internet lijkt leuk, maar is best veel gedoe. Veel verkoopsites vragen geld voor je advertentie, en dan hebben we het nog niet eens over onbetrouwbare bieders, gesteggel over de prijs en het risico op vals geld bij betaling in cashgeld.
  • Als je je auto inruilt bij een private lease-aanbieder, kun je vaak regelen dat je je oude auto pas inlevert op het moment dat je je nieuwe auto ophaalt. Zo zit je niet dagenlang zonder vervoer (of dagenlang met 2 auto’s).
  • Als je je oude auto verkoopt het private leasebedrijf, kun je de inruilwaarde laten verrekenen met het leasebedrag voor je nieuwe auto. Daardoor zal het leasebedrag dus lager worden en dat scheelt weer in de portemonnee.

Inruilservice bij private lease

Veel private lease-aanbieders hebben tegenwoordig een inruilservice voor je oude auto. Je voert dan het kenteken en een aantal andere gegevens in op de website. Daarna kies je de leaseauto die je op het oog hebt. Je krijgt dan binnen een paar uur een voorstel. Een inruilservice vind je bijvoorbeeld bij Athlon (aff.) of Auto.nl (aff.).

Niet iedere leasemaatschappij biedt deze inruilservice. Soms hebben deze bedrijven dan wel een andere oplossing om je oude wagen te verkopen. Mijndomein (aff.) werkt bijvoorbeeld samen met een bedrijf dat jouw auto online te koop zet en de beste bieding aan je doorgeeft.

Shop till you drop

Het is natuurlijk verleidelijk om bij het eerste aanbod direct ja te zeggen. Maar dat is niet altijd verstandig. Het ene leasebedrijf kan je auto namelijk best hoger taxeren dan het andere leasebedrijf. Het is dus beter om eerst een beetje te ‘shoppen’. Vraag offertes op bij meerdere aanbieders, zo zie je waar je moet zijn voor de beste deal. Overigens zullen de meeste private lease aanbieders je graag als klant binnenhalen en dus een goed bod doen voor je oude karretje.

Wat is jouw auto waard?

Aanbieders met elkaar vergelijken is lastig als je niet precies weet wat je oude auto waard is. Zorg er dus voor dat je die informatie hebt voordat je eventuele private lease aanbieders benadert. Zoek op sites als autoscout en marktplaats naar vergelijkbare auto’s. Aan de vraagprijs en de biedingen kun je al heel veel afleiden. Je kunt de waarde van je huidige auto ook checken aan de hand van een koerslijst, zoals bij de ANWB. Kenteken, kilometerstand en uitvoering invullen en je krijgt direct de nieuwprijs te zien.

Nog een methode… de waarde van je auto bepalen via websites als ikwilvanmijnautoaf.nl (aff.) of autovendi.nl (aff.), hier ontvang je gratis en vrijblijvend een bod voor jouw auto.

Onderhandelen over je oude auto

Heb je duidelijk op een rij wat je oude auto kan opbrengen en welke auto je wil leasen? Dan is het tijd om te gaan onderhandelen. Neem de offertes van concurrenten mee naar dat bedrijf waar jouw droomauto staat. Misschien zijn ze bereid om de prijs nog wat aan te passen. Niet geschoten is altijd mis!

Bronnen en referenties

*Dit artikel kan affiliate links bevatten, deze zijn te herkennen aan (aff.). Lees voor meer informatie de disclaimer.

Private lease auto's

Volkswagen Polo

Volkswagen Polo
Merk: Volkswagen
Model: Polo
Conditie: Nieuw

Aangeboden door:

Vanaf prijs per maand € 319,- *

Opel Crossland X

Opel Crossland X
Merk: Opel
Model: Crossland X
Conditie: Nieuw

Aangeboden door:

Vanaf prijs per maand € 319,- *

Ook handig om te weten...

Een leaseauto van de zaak is iets anders dan een private lease zakelijk gebruiken. Hoe zit dat met de belasting?
Wat als je een bekeuring krijgt met je private leaseauto? Of als je bekeurd wordt in het buitenland?
Als je gaat leasen, ben je dan ook al meteen de eigenaar van de auto?
Je hebt besloten een privé-auto te gaan leasen. Maar wat doe je dan met je huidige auto? Veel private leasebedrijven bieden tegenwoordig een inruilservice.
Stel: je rijdt in een private leaseauto en wil nu een huis kopen. Heeft je leasecontract dan invloed op het hypotheekbedrag?
Ga jij dit jaar op wintersport of naar de zon met je private lease? Met deze tips ga je zorgeloos op reis.

Plaats een reactie

Informatie over Private Lease

Private lease aanbieders