Goedkoopste private lease; waar moet je op letten?

Inhoud artikel:

Goedkope private lease auto

Natuurlijk wil je de goedkoopste private leaseauto. En als je de aanbieders mag geloven, leveren ze allemaal de voordeligste private lease. Toch ben je niet altijd zo goedkoop uit als het lijkt. Wat zijn de addertjes onder het gras? Hier moet je op letten als je een verleidelijke private lease aanbieding ziet.

Private lease aanbieding met vanaf-prijs

‘Audi A1, leaseprijs vanaf 350 euro’, lees je op de website van een aanbieder. Dat aanbod klinkt goed! Maar realiseer je wel dat die vanaf-prijs over een hele kale, oncomfortabele auto gaat. Airco? Zit er nog niet in. Verwarmde buitenspiegels? Is een extra optie. Lichtmetalen velgen? Kun je voor kiezen. Navigatie? Niet bij de prijs inbegrepen. Wil je al die extra’s er toch bij, dan wordt je maandbedrag hoger en hoger. Hoezo, goedkoopste private lease?!

Voordelig private leasen, mits je niet teveel (of te kort) rijdt

Een van de belangrijkste punten bij private lease: kilometrage en de looptijd van je contract. Een private lease aanbieding kan voordelig lijken. Maar als de kleine lettertjes bepalen dat je weinig kilometers mag rijden, dan ben je behoorlijk duur uit als je daar overheen gaat. Je betaalt namelijk een (forse) toeslag voor extra kilometers. Pas ook op met de looptijd van het contract. Hoe langer je een auto leaset, hoe goedkoper het maandbedrag. Wil je over een kortere contractduur praten, dan gaat de maandprijs omhoog.

Private lease aanbieding tegen slechte voorwaarden

Let ook op de andere voorwaarden in je leasecontract. Zo kan het gebeuren dat je de goedkoopste private lease denkt te scoren, totdat na een paar maanden ineens de tarieven worden verhoogd. Of je auto moet vier weken naar de garage wegens een serieus mankement, en het vervangend vervoer moet je zelf betalen. De voorwaarden van je leasecontract maken het verschil tussen de goedkoopste private lease en een toch-nog-peperdure-private lease.

Private lease actie die bij de pomp veel geld kost

Je kunt een goedkope private lease aangaan om vervolgens veel geld kwijt te zijn aan brandstof. De ene auto verbruikt nu eenmaal meer benzine dan de andere. Kies je voor een model met een ongunstig brandstofverbruik, dan betaal je je alsnog blauw aan de pomp. Je brandstof zit namelijk niet bij de leaseprijs inbegrepen. Rijd je veel kilometers op jaarbasis, dan wordt die goedkoopste private lease alsnog een fikse kostenpost.

Zo voorkom je een dure private lease aanbieding

Goedkoopste Private Lease
Voorkom een dure private lease aanbieding

Wil je voorkomen dat je alsnog duur uit bent met je goedkope private leaseauto? Wij hebben tips!

  • Check wat er precies bij de vanaf-prijs is inbegrepen, welke extra’s je eventueel nog wil toevoegen en wat dat gaat kosten. Zo krijg je een beter beeld van het uiteindelijke leasebedrag.
  • Controleer de voorwaarden van het leasebedrijf. Kunnen de prijzen tussentijds worden verhoogd? Is vervangend vervoer inbegrepen? Is een borgsom of aanbetaling verplicht?
  • Wil je extra zekerheid, dan kun je het beste kiezen voor een aanbieder die een betrouwbaar keurmerk Deze bedrijven moeten voldoen aan dichtgetimmerde algemene voorwaarden. Je bent daardoor beter beschermd tegen onredelijke kosten.
  • Ga na wat het brandstofverbruik van de leaseauto is. Een zuinig model zal je uiteraard minder geld