Flexibel leasen

Met een private leasecontract profiteer je van diverse voordelen. Zo rij je altijd in een nieuw model, ongeacht de grootte van je spaarvarken. En ben je iemand die niet altijd het nieuwste van het nieuwste hoeft te hebben? Dan kan je tegenwoordig bij veel leasemaatschappijen ook kiezen voor het leasen van een tweedehands model. Kies je voor een tweedehands private lease, dan lease je nog veel voordeliger, omdat de grootste afschrijving op de auto al heeft plaatsgevonden. Is het dan al goud wat er blinkt? Nee, dat niet. Ook (prive) lease heeft z’n nadelen, waaronder het feit dat je vastzit aan een leasecontract. Met een flexibele lease daarentegen heb je een stuk meer vrijheid.

Kies je voor een flexibele autolease (vaak ook wel flexlease of flexible lease genoemd), dan kies je voor de voordelen van leasen, maar wel met behoud van je vrijheid. Je zit dus, in tegenstelling tot een reguliere lease, niet vast aan de looptijd van een contract, maar kunt de auto inleveren wanneer je wil. Er zijn verschillende maatschappijen die flexibel leasen aanbieden, zodat er ook voor jou een maatschappij en model te vinden is dat bij je past.

Waarom flexibel leasen?

Een van de grootste valkuilen bij private lease is, dat iemand vroeg of laat zijn of haar maandelijkse verplichtingen niet meer kan nakomen. Bijvoorbeeld omdat je werkloos geworden bent, een echtscheiding voor je kiezen hebt gekregen of je maandelijkse hypotheeklast (sterk) gestegen is. Heb je geen flexibel leasecontract, dan zit je vast aan het contract dat je toentertijd hebt afgesloten, tenzij je een (vaak forse) boete betaalt. Met een flexibele leaseconstructie mag je de auto daarentegen inleveren wanneer je wilt.

*Dit artikel kan affiliate links bevatten, deze zijn te herkennen aan (aff.). Lees voor meer informatie de disclaimer.

Vergelijken loont! Deze aanbieders zijn gespecialiseerd in private lease:

Mijndomeinauto.nl > Athlon > Volkswagen > Seat > Leas'm > ANWB >


1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Geef een waardering)
Loading...

2 gedachten over “Flexibel leasen”

  1. Zoals ik lees is flexibel leasen dus veel beter, ik neem aan dat veel bedrijven dat tegenwoordig ook doen of is flexibel leasen wel een heel stuk duurder? Lijkt mij wel tenminste!
    Welke soort lease is eigenlijk de meest voorkomende in NL.?

    • Dat ligt echt aan jouw persoonlijke situatie. Zakelijk of privé (private lease) gebruik? Duur van de gebruik, wel geen eigenaar van de auto willen worden (zoals bij financial lease), etc… De meest voorkomende leasevorm in Nederland is trouwens operational lease. De leasemaatschappij is in dat geval de eigenaar van de auto en neemt alle risico’s op zich. Dus ook de afschrijving, de wegenbelasting, het onderhoud, de verzekering en natuurlijk de aanschaf van de auto. Binnen elke leasevorm hanteren de leasemaatschappijen ook weer verschillende voorwaarden. Altijd goed om deze te vergelijken.

Een reactie plaatsen