Inhoud artikel:

Een private lease voor op vakantie

De vakantie is in zicht! Plan je dit jaar een buitenlandse reis met je privé-leaseauto? Ga dan goed voorbereid op weg. Wist je trouwens dat je bij veel aanbieders tegenwoordig ook een vakantieauto kunt leasen? Je ruilt je ‘gewone’ leasewagen dan tijdelijk in voor een groter exemplaar. Wat een gemak!

Naar het buitenland met je private lease: hier moet je op letten

Vliegen is duur en ook nog eens slecht voor het milieu. De autovakantie maakt dan ook een comeback. Ook wanneer je kiest voor de voordelen van private lease, kun je prima naar het buitenland! Als je op reis gaat met je leaseauto, zijn er wel een paar dingen waar je op moet letten:

  • Controleer hoeveel kilometers je tijdens je vakantie ongeveer zult rijden. Passen deze nog in de kilometrage in je leasecontract? Als je meer kilometers rijdt dan is afgesproken, moet je deze extra betalen!
  • Check voordat je iets boekt je leasecontract: hierin staat vermeld in welke landen je met de leaseauto mag rijden.
  • Check ook je groene kaart: hierop staat in welke landen je leaseauto verzekerd is als er iets gebeurt.
  • Controleer welke eisen er zijn in de landen waar je doorheen rijdt. Zo moet je in Frankrijk altijd een alcoholtest in de auto hebben en is een speciaal vignet verplicht in Duitsland.
  • Wil je een caravan of aanhanger meenemen? Controleer bij je leasemaatschappij of dat is toegestaan. In een aantal landen moet je bovendien een extra groene kaart hebben voor een caravan of aanhangwagen. Vraag deze op tijd aan bij je leasemaatschappij!
  • Kijk je auto nog een keertje na voordat je op reis gaat. Bandenspanning, ruitenwisser- en koelvloeistof, dat soort dingen.

Wat te doen bij pech in het buitenland?

Gaat je leaseauto kapot in het buitenland? Of krijg je een auto-ongeluk? Dan is het zaak om zo snel mogelijk contact op te nemen met je leasemaatschappij. Je hoort dan wat de vervolgstappen zijn. Laat nooit zomaar reparatie uitvoeren zonder overleg; er is een kans dat je de kosten dan niet (volledig) vergoed krijgt! Vraag ook altijd na hoe de betaling geregeld is: moet je de kosten voorschieten, heb je een speciale factuur nodig, etc. Overigens is vervangend vervoer in het buitenland vaak niet opgenomen in je leasecontract. Vraag dus ook goed na of/hoe dat geregeld is.

Op vakantie in een grotere leaseauto

Sommige private leasemaatschappijen bieden de mogelijkheid om een vakantieauto te leasen. Je kunt je eigen leasewagen dan tijdelijk inruilen voor een groter of luxer model. Handig als je veel spullen of een extra passagier mee wil nemen, of als je gewoon wat ruimer en luxer wil zitten tijdens de reis. Bij de vakantieauto zit ook een kilometerpakket, zodat je ‘gewone’ kilometrage niet in gevaar komt. Aan deze service zijn wel kosten verbonden: je betaalt het hele jaar door een extra bedrag bovenop je maandelijkse leaseprijs. Vaak gaat het om een paar tientjes per maand, afhankelijk van het model. Toch is deze oplossing vaak goedkoper dan een auto huren. Wil jij ook een vakantieauto leasen? Informeer bij je leasemaatschappij naar de mogelijkheden.

Bronnen en referenties

Vergelijk meer dan 600 private lease auto's

2 gedachten over “Met een private lease op vakantie”

  1. Ik hou van het idee om twee auto’s te rijden en toch op de kosten te besparen! Ik heb altijd een private lease willen proberen, en nu zie ik dat ik zelfs 2 auto’s kan nemen! Eerst wil ik een auto proberen te nemen voor het dagelijks gebruik, en als ik er tevreden mee ben, neem ik de tweede auto!

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Ook handig om te weten...

Het laten monteren van winterbanden is een goed idee, ook zonder wintersportplannen.
Moet je eigenlijk borg betalen als je een privéauto leaset? Of een aanbetaling doen?
Benieuwd naar wat de meest voorkomende schades aan leaseauto’s zijn? Hier vind je een overzicht van de schades zoals bekend bij de leasemaatschappijen.
Twee jaar lang vastzitten aan je leasecontract? Met shortlease is dat verleden tijd. Al mogelijk vanaf 1 maand.