Een private lease voor op vakantie

Misschien heb je je er al in verdiept: de vele voordelen die het afsluiten van een private leaseconstructie biedt. Zo rij je met een private lease altijd in een van de nieuwste modellen (tenzij je een tweedehands lease neemt), zonder al te veel poespas en zonder extra kosten. Geen wonder dat de leaserijder een nieuwe constructie heeft gevonden: de tweede leaseauto! Handig voor op vakantie. 
De gedachte achter het nemen van een tweede leaseauto is zó simpel, dat ‘ie eigenlijk geen uitleg meer behoeft: twee auto’s rijden en toch besparen op de kosten. Voor het dagelijks gebruik neem je genoegen met een kleiner model of met een elektrische leaseauto, en in de vakantie neem je het er lekker van door jezelf (en je gezin) te trakteren op een station of een MPV. Ook andere opties kunnen dan worden meegeleast, zoals bijvoorbeeld een trekhaak of winterbanden, onmisbaar bij de wintersport. Ook biedt een grotere auto de mogelijkheid om bijvoorbeeld een caravan mee te nemen, of het fietsenpark. Of een extra vriendje voor de kinderen.

Steeds populairder

Hoe dan ook, het afsluiten van een extra lease voor de vakantieperiode wordt steeds populairder. Leasemaatschappijen springen hier handig op in, door speciale vakantiepakketten aan te bieden. Voor de fiscus hoef je niet te vrezen, want doordat je je reguliere leaseauto stalt bij de verzekeringsmaatschappij, is de auto niet beschikbaar en kom je dus niet in aanmerking voor een dubbele bijtelling. Voor private leasers geldt dit uiteraard al helemaal niet, want zij hebben sowieso niets met bijtellingen en dergelijke te maken. Heb je een private lease afgesloten, dan kan je dus zonder aarzelen op zoek gaan naar een geschikte leaseauto voor in je vakantie. Ook hier geldt: diverse maatschappijen vergelijken kan heel lonend zijn! Let ook op de extra voorwaarden, zoals het aantal kilometer dat je mag rijden tijdens de leaseperiode.

*Dit artikel kan affiliate links bevatten, deze zijn te herkennen aan (aff.). Lees voor meer informatie de disclaimer.

Private lease aanbieders

Vergelijken loont! Neem bijvoorbeeld in je vergelijking mijndomeinauto (aff.), Athlon (aff.), Volkswagen (aff.) en Leas'm (aff.) mee. Allen gespecialiseerd in private lease.

Mijndomeinauto.nl > Athlon > Volkswagen > Leas'm >


1 gedachte over “Een private lease voor op vakantie”

  1. Ik hou van het idee om twee auto’s te rijden en toch op de kosten te besparen! Ik heb altijd een private lease willen proberen, en nu zie ik dat ik zelfs 2 auto’s kan nemen! Eerst wil ik een auto proberen te nemen voor het dagelijks gebruik, en als ik er tevreden mee ben, neem ik de tweede auto!

Een reactie plaatsen