Een elektrische auto private leasen?

Waarom een elektrische auto leasen nog helemaal niet zo gek is. Lees alles over de voordelen en nadelen. En vergelijk het aanbod in elektrische private lease auto’s.

Stille kracht: maak kennis met de elektrische auto

Een elektrische auto rijdt niet op een fossiele brandstof maar op elektriciteit. Dat is schoner, goedkoper, stiller, en ook nog eens heel comfortabel. Ieder automerk heeft inmiddels minstens één krachtige e-model in het assortiment. Niet alle elektrische auto’s zijn trouwens 100% elektrisch. Er zijn verschillende soorten:

 • Hybride lease auto: voorzien van een elektrische accu en een benzinemotor. Deze auto hoeft niet te worden opgeladen; de accu wordt tijdens het rijden opgeladen.
 • Plugin hybride lease auto: Voorzien van een elektrische accu en een benzinemotor. De brandstofmotor werkt in dit geval echter als back-up voor het geval de accu leeg is. De accu moet worden opgeladen aan de laadpaal.
 • Volledig elektrische lease auto: rijdt alleen op stroom en moet dus worden opgeladen aan een laadpaal.

Elektrisch rijden wordt steeds meer de norm. En ook in de private lease sector is de e-car inmiddels niet meer weg te denken. Het grote voordeel van een leaseconstructie: bevalt het niet? Dan kies je na de looptijd gewoon voor een andere auto.

Leasemaatschappijen met elektrische auto’s:

Inhoud artikel:

Aanbod elektrische Private Lease auto's

Vanaf 239,-* per maand
60 maanden en 10.000 km per jaar
Merk: Smart
Conditie: Nieuw
Model: ForTwo
Aanbieder: Athlon
Vanaf 259,-* per maand
60 maanden en 10.000 km per jaar
Merk: Smart
Conditie: Nieuw
Model: ForFour
Aanbieder: Athlon
Vanaf 269,-* per maand
60 maanden en 10.000 km per jaar
Merk: Smart
Conditie: Nieuw
Model: ForTwo
Aanbieder: Athlon
Vanaf 309,-* per maand
 
Merk: Smart
Conditie: 2e hands
Model: ForFour
Aanbieder: JustLease
Vanaf 399,-* per maand
60 maanden en 10.000 km per jaar
Merk: Nissan
Conditie: Nieuw
Model: Leaf
Aanbieder: Athlon
Vanaf 400,-* per maand
60 maanden en 10.000 km per jaar
Merk: Peugeot
Conditie: Nieuw
Model: 208
Aanbieder: Peugeot
Vanaf 439,-* per maand
60 maanden en 10.000 km per jaar
Merk: MG
Conditie: Nieuw
Model: ZS
Aanbieder: Athlon
Vanaf 439,-* per maand
60 maanden en 30000 km per jaar
Merk: SKODA
Conditie: Nieuw
Model: Citigo
Aanbieder: Auto.nl
Vanaf 461,-* per maand
60 maanden en 10.000 km per jaar
Merk: Peugeot
Conditie: Nieuw
Model: 208
Aanbieder: Athlon
Vanaf 469,-* per maand
60 maanden en 10.000 km per jaar
Merk: Hyundai
Conditie: Nieuw
Model: Kona
Aanbieder: Athlon
Vanaf 469,-* per maand
 
Merk: Nissan
Conditie: 2e hands
Model: Leaf
Aanbieder: JustLease
Vanaf 499,-* per maand
60 maanden en 10.000 km per jaar
Merk: MINI
Conditie: Nieuw
Model: Electric
Aanbieder: Athlon

Is elektrisch leasen voordeliger dan kopen?

Koop je een e-car, dan moet je ten eerste het hele aankoopbedrag in één keer neertellen (tenzij je kiest voor een huurkoopconstructie). Daarnaast betaal je bij een koopauto ook onderhouds- en reparatiekosten, wegenbelasting en verzekeringsgeld. Die onderhouds- en reparatiekosten kunnen als je pech hebt flink oplopen. En dan moet je ook nog de waardevermindering en eventuele rente van je financiering incalculeren.

Lease je een e-car, dan betaal je een vast maandbedrag. Daarbij zijn kosten voor het onderhoud, reparaties, wegenbelasting en verzekering bij inbegrepen. Van waardevermindering heb je geen last van omdat de leaseauto nooit jouw eigendom wordt. Na afloop van je contract, lever je de auto gewoon weer in en kies je een nieuwe.

Bovenstaand filmpje is een ANWB Autotest van de Kia E Niro vs Tesla Model 3 2019

Welke elektrische auto’s zijn het populairst?

Geen idee welke elektrische auto’s momenteel in trek zijn? Deze modellen doen het in ieder geval goed bij de dealers:

De voordelen van een elektrische leaseauto

Twijfel jij nog over elektrisch leasen? Dit zijn de voordelen van de elektrische lease auto:

 • Prima kwaliteit. De nieuwe elektrische auto doet qua kwaliteit en rijcomfort al lang niet meer onder voor een benzine- of dieselwagen. De huidige standaard actieradius is al snel zo’n 250 tot 300 kilometer. Bij grotere modellen is dat zelfs 500 kilometer!
 • Goedkoop opladen. Elektriciteit tanken is beter voor de portemonnee. Deze test (aff.) van de ANWB laat zien dat een benzineauto duurder is qua brandstofkosten dan de e-car uit dezelfde categorie.
 • Thuis tanken. Schaf een privé-laadpaal aan, bijvoorbeeld via Total of Vandebron (aff.) en sta nooit meer in de kou op zo’n tochtig tankstation.
 • Zuiniger en veiliger rijden. Een elektrische auto is voorzien van een automatische transmissie die zo efficiënt mogelijk schakelt. Daardoor is je rijstijl altijd superzuinig. Rijden in een automaat is ook een stuk veiliger: niet hoeven te schakelen betekent meer aandacht voor het verkeer!

De nadelen van een elektrische leaseauto

Zijn er ook nadelen aan het leasen van een elektrische auto? Ja, die zijn er. Alle minpunten op een rij:

 • De prijs. Een elektrische auto is nog altijd vrij prijzig, daardoor zijn ook de leasetarieven hoger dan bij een ‘normale’ auto. Een e-occasion is een goedkoper alternatief;
 • Beperkte actieradius. Hoewel deze bij de nieuwe lichting elektrische auto’s steeds groter wordt, kun je er gewoon niet eindeloos mee doorrijden;
 • Oplaadtijd. Het opladen duurt langer dan tanken, tenzij je je auto aan een (wat duurdere) snellader koppelt die de accu in zo’n 20 minuten volpompt;
 • Gebrek aan geluid. Elektrisch rijden is geruisloos rijden. Dat kan gevaarlijk zijn voor je medeweggebruikers: die je niet horen aankomen. Extra opletten dus!
 • Niet meer schakelen. Een elektrische auto is altijd een automaat. Niet iedereen vindt dat een prettige manier van rijden.

Opladen, hoe gaat dat?

Een elektrische auto wordt geleverd met stroomkabels. Die passen gewoon in het stopcontact bij je thuis, maar handiger is om een speciale laadpaal te pakken want dat is veiliger en sneller. Voor een openbare laadpaal heb je een pasje nodig, verkrijgbaar via het leasebedrijf of via een stroommaatschappij. Het opladen van de accu duurt een paar uur, afhankelijk van het model en de stroomvoorziening. Een snellader heeft je accu al binnen 20 minuten helemaal opgefrist.

Lees hier alle ins en outs wat betreft het opladen van een e-car.

Elektrische lease auto: check het aanbod

Ben jij nu ook overtuigd van de voordelen van elektrisch rijden? Zoek vandaag nog een leuk model uit!  De meeste leasemaatschappijen hebben inmiddels elektrische auto’s in hun wagenpark, ook occasions! Zo kun je bij Athlon (aff.) terecht voor verschillende elektrische privé-leaseauto’s. Ook de ANWB (aff.) heeft een ruim aanbod aan elektrische leasewagens. Check het volledige aanbod van de verschillende aanbieders hier >

Bronnen en referenties
 • https://www.anwb.nl/auto/private-lease/elektrische-auto-private-leasen
 • https://www.anwb.nl/auto/themas/elektrisch-rijden/wat-kost-het
 • https://nos.nl/artikel/2261504-wat-gaat-dat-straks-kosten-gesubsidieerd-elektrisch-rijden.html
 • https://www.businessinsider.nl/goedkopere-elektrische-auto-tesla-model-3-kia-e-niro-nissan-leaf/

11 gedachten over “Een elektrische auto leasen”

 1. Ik wil graag een compleet elektrische auto leasen als particulier. Maar ik kan geen aanbiedingen van elektrische autos vinden op jullie site.
  Johannes

  Beantwoorden
 2. Het lijkt mij heerlijk om elektrisch te rijden. Goed idee om een wagen te leasen en zo te zien of het iets voor je is. Ik denk dat we over twintig jaar allemaal elektrisch rijden. Dat zal smogsteden goed doen.

  Beantwoorden
 3. Beetje teleurgesteld over de lease opties voor prive gebruik voor elektrische auto’s. De zakelijke markt overstroomt ermee en de rest heeft helaas nog het nakijken. Hoop dat dit snel mag veranderen…

  Beantwoorden
 4. Is een elektrische auto duurder dan zijn fossiele tegenhanger? Als je enkel naar de aankoopprijs kijkt, dan moet je hier ‘ja’ op antwoorden.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Ook handig om te weten...

Overweeg je een privé-leaseauto te bestellen? Met deze checklist zie je direct wat je allemaal kunt verwachten.
Als je je leaseauto eerder inlevert, kun je een boete verwachten. De oplossing: laat je leasecontract overnemen door iemand anders!
Een trekhaak aan leaseauto laten monteren, kan en mag dat? Een trekhaak is natuurlijk wel heel handig.
Je auto delen met anderen is een prima manier om kosten te besparen. Maar mag je ook een privé-leaseauto delen of verhuren, en hoe gaat dat dan?

Informatie over Private Lease

Private lease aanbieders