Een elektrische auto leasen

We kunnen er niet meer onderuit: de fossiele brandstoffen zijn op hun retour. Dat betekent dat elektrisch rijden steeds meer in beeld komt. En ja, de elektrische auto was vroeger nog duur en onhandig. Maar die kinderziektes zijn inmiddels de wereld uit. Elektrisch rijden heeft veel voordelen. En elektrisch leasen al helemaal. Het aanbod elektrische leaseauto’s wordt dan ook steeds groter!

Geen weg terug

Elektrisch rijden is de toekomst, en wel om de volgende redenen:

 • Een elektrische auto is beter voor het milieu, want hij stoot geen vervuilende stoffen uit.
 • De nieuwe elektrische auto’s zijn net zo comfortabel als een ‘gewone’ auto.
 • Het kabinet doet er alles aan om elektrisch rijden de norm te maken. De accijnzen op fossiele brandstof gaan dus omhoog en vanaf 2030 mogen er alleen nieuwe auto’s worden verkocht als ze elektrisch zijn.

Het rijden in een benzine- of dieselauto is dus echt niet meer van deze tijd. Reden te meer om eens te kijken naar een elektrische private lease.

De nieuwe elektrische auto’s

Ieder automerk heeft inmiddels wel een elektrisch model op zijn naam staan. De Nissan Leaf, de Volkswagen e-Up!, BMW i3 en ga zo maar door. De nieuwe generatie elektrische auto’s hebben een grotere actieradius. Je rijdt al snel zo’n 250 kilometer met een volle accu. Bij grotere modellen is dat zelfs 500 kilometer!  Het opladen van de auto duurt wel langer dan even tanken bij de benzinepomp. Ook is het rijden in een elektrische auto net even anders dan in een ‘gewone’ auto. Je hebt te maken met energiebesparende foefjes die je even onder de knie moet krijgen.

Elektrische auto duurder?

Veel mensen laten de elektrische auto nog even links liggen omdat het duur zou zijn. Dat fabeltje kan de prullenbak is. Ja, qua aanschaf is de elektrische auto duurder. Dat komt omdat de batterij een behoorlijke kostenpost is. Maar nu er steeds meer elektrische auto’s op de markt verschijnen, is die prijs al flink aan het dalen. Qua gebruik is de elektrische auto juist goedkoper. Zo heeft een elektrische auto minder onderhoud nodig. Bovendien gelden er aantal belastingvoordeelregels voor elektrische auto’s. Je hoeft (in ieder geval tot 2021) bijvoorbeeld geen wegenbelasting te betalen.

Hoe zit het met de restwaarde?

Een ander vaak gehoord argument tegen elektrisch rijden: de onzekere restwaarde. De ontwikkeling van elektrische auto’s staat niet stil. Daardoor kan je nieuwe elektrische auto over een jaar of twee misschien al ‘ouderwets’ en dus veel minder waard zijn. Hoewel dit bij elektrische koopauto’s misschien meespeelt, hoef je je daar bij leasen geen zorgen om te maken. Het risico is ongetwijfeld deels opgenomen in je maandbedrag, maar dat zal de kosten niet spectaculair doen stijgen.

En de stroomkosten dan?

Qua brandstofkosten ben je met een elektrische auto in ieder geval niet duurder uit dan bij een benzine- of dieselauto. Kun je de auto thuis opladen, dan ben je zelfs goedkoper uit dan wanneer je tankt bij de pomp. Maak je gebruik van een (duurdere) openbare laadpaal, dan is het verschil qua kosten kleiner. Verder hangt een en ander natuurlijk ook af van het verbruik van de auto. De ANWB heeft een elektrische auto vergeleken met een benzineauto uit dezelfde categorie. Uit deze test bleek dat de benzineauto duurder uitviel qua brandstofkosten.

Elektrische leaseauto: goedkoopste manier om elektrisch te rijden

Wil je elektrisch gaan rijden maar weet je niet zeker of het wat is? Private lease is dé manier om erachter te komen. De meeste leasemaatschappijen hebben inmiddels een aantal elektrische auto’s in hun wagenpark. Zo kun je bij Athlon terecht voor verschillende elektrische privé-leaseauto’s. Ook Univé en mijndomein hebben een ruim aanbod aan elektrische leasewagens.

Private Leasemaatschappijen met elektrische auto’s (aff.):

Logo Athlon
Logo mijndomein auto
Logo Univé
Logo ANWB

De voordelen van elektrische private lease:

 • Met private lease kun je het elektrisch rijden voor een vaste lage prijs uitproberen.
 • Na de looptijd van je leasecontract kun je gewoon weer een andere elektrische leaseauto uitzoeken. Zo rijd je altijd in het nieuwste model.
 • Goedkoper en schoner rijden, en dus doe je je portemonnee én het milieu een plezier.
Bronnen en referenties
*Dit artikel kan affiliate links bevatten, deze zijn te herkennen aan (aff.). Lees voor meer informatie de disclaimer.

Vergelijken loont! Een aantal aanbieders die gespecialiseerd zijn in private lease:

Bekijk aanbod > Vergelijk aanbieders >


9 gedachten over “Een elektrische auto leasen”

 1. Ik wil graag een compleet elektrische auto leasen als particulier. Maar ik kan geen aanbiedingen van elektrische autos vinden op jullie site.
  Johannes

  Beantwoorden
 2. Het lijkt mij heerlijk om elektrisch te rijden. Goed idee om een wagen te leasen en zo te zien of het iets voor je is. Ik denk dat we over twintig jaar allemaal elektrisch rijden. Dat zal smogsteden goed doen.

  Beantwoorden
 3. Beetje teleurgesteld over de lease opties voor prive gebruik voor elektrische auto’s. De zakelijke markt overstroomt ermee en de rest heeft helaas nog het nakijken. Hoop dat dit snel mag veranderen…

  Beantwoorden
 4. Is een elektrische auto duurder dan zijn fossiele tegenhanger? Als je enkel naar de aankoopprijs kijkt, dan moet je hier ‘ja’ op antwoorden.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Private lease aanbieders