Een elektrische auto leasen

Weet je het nog, je eerste eigen autootje? Dikke kans dat het een rammelbak tot en met was, en misschien nog wel eentje die je van heinde en verre hoorde aankomen ook. Zulke auto’s zie je tegenwoordig bijna niet meer op de Nederlandse wegen. Sterker nog, de auto’s van nu zijn niet alleen strakker en flitsender, maar vaak ook nog een stuk minder belastend voor het milieu. Zeker wanneer je kiest voor een elektrische auto leasen!

Ook een elektrische auto leasen?

De voordelen van elektrisch rijden zijn legio. Zo wordt het milieu op meerdere fronten ontzien, doordat de auto in kwestie geen schadelijke stoffen uitstoot. Zwaveldioxide, fijnstof, stikstofdioxide, vluchtige organische stoffen (VOS)… je treft het bij vrijwel alle auto’s aan, behalve bij de elektrische exemplaren. En wanneer je voor het opladen van de elektrische auto ook nog eens groene stroom gebruikt, kan je al helemaal zonder schuldgevoel van A naar B (en X, en Y, en Z) rijden. Ook over de steeds stijgende prijzen aan de pomp hoef je je uiteraard geen zorgen te maken, want je maakt geen gebruik meer van reguliere brandstoffen zoals benzine en diesel.

Twijfels over elektrisch rijden?

Misschien heb je nog nooit nagedacht over rijden op elektriciteit. Of twijfel je of deze vorm van mobiliteit wel iets is voor jou. Dan hebben wij goed nieuws voor je: steeds meer leasemaatschappijen proberen  duurzaamheid te bevorderen door elektrisch rijden aan de man (M/V) te brengen. Je hoeft dus niet meteen een elektrische auto te kopen, maar kunt het rijden op stroom op je gemak uitproberen door een elektrische auto te leasen.

Het opladen van een elektrische auto

Elektrische auto opladenKies je, zakelijk of prive, voor een elektrische auto, dan krijg je er vaak een heel “laadpakket” bij, zoals een of meerdere laadpalen. Is dit bij de aanbieder van jouw keuze niet het geval, dan kan je de auto natuurlijk nog altijd opladen op een centraal laadpunt: er zijn er in Nederland steeds meer te vinden. Ook via het stopcontact is de auto op te laden (met gebruikmaking van een converter). Angst om zonder stroom te staan, is dus geen reden om geen elektrische auto te leasen.

Welk type elektrische auto leasen?

Wil je graag een leasewagen aanschaffen en gaat je voorkeur uit naar een elektrisch exemplaar, dan is je volgende stap het bepalen van het type elektrische wagen. Er zijn namelijk drie soorten auto’s die rijden op elektriciteit:

  • auto’s met alleen een elektromotor, zoals bijvoorbeeld de Tesla Model S;
  • auto’s die naast een elektromotor ook een range extender hebben, bijvoorbeeld de Mitsubishi Outlander;
  • een plug-in-hybride, bijvoorbeeld de Toyota Prius.

Type elektrische autoEen range extender zorgt ervoor dat je elektrische auto een groter bereik heeft dan een 100% elektrische wagen. Dit gebeurt door middel van een manier om de auto onderweg op te laden, dus terwijl je rijdt. Hierdoor gaat je accu uiteraard minder snel leeg, zodat je meer kilometers kunt maken met je elektrische wagen. Vaak wordt de “andere bron” waarmee de accu wordt opgeladen gemaakt in de vorm van een kleine verbrandingsmotor, maar er bestaan ook waterstof-brandstofcellen. In vrijwel alle gevallen bevindt de bron zich in de auto zelf, maar je kan ook kiezen voor een oplossing waarbij de extra bron in de vorm van een aanhanger aan de elektrische auto gekoppeld wordt. Dit heeft als voordeel dat je de extra bron thuis kunt laten op het moment dat je minder kilometers hoeft te maken.

Een plug-in-hybride gaat een stapje verder dan een auto met range extender. Dit type voertuig maakt gebruik van een elektromotor, maar heeft daarnaast ook nog de beschikking over een verbrandingsmotor. Iedere motor kan geheel zelfstandig de wielen aandrijven.

*Dit artikel kan affiliate links bevatten, deze zijn te herkennen aan (aff.). Lees voor meer informatie de disclaimer.

Vergelijken loont! Deze aanbieders zijn gespecialiseerd in private lease:

Mijndomeinauto.nl > Athlon > Volkswagen > Seat > Leas'm > ANWB >


1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Geef een waardering)
Loading...

8 gedachten over “Een elektrische auto leasen”

  1. Ik wil graag een compleet elektrische auto leasen als particulier. Maar ik kan geen aanbiedingen van elektrische autos vinden op jullie site.
    Johannes

  2. Het lijkt mij heerlijk om elektrisch te rijden. Goed idee om een wagen te leasen en zo te zien of het iets voor je is. Ik denk dat we over twintig jaar allemaal elektrisch rijden. Dat zal smogsteden goed doen.

  3. Beetje teleurgesteld over de lease opties voor prive gebruik voor elektrische auto’s. De zakelijke markt overstroomt ermee en de rest heeft helaas nog het nakijken. Hoop dat dit snel mag veranderen…

Een reactie plaatsen