Een auto leasen, maar welke?

Grote kans dat je op deze website terecht bent gekomen omdat je overweegt om op korte of middellange termijn een auto voor jezelf te leasen. Of misschien twijfel je nog over een eventuele private lease en wil je liever eerst nog wat informatie opdoen. Heel begrijpelijk, want bij het afsluiten van een leasecontract is het niet verstandig over één nacht ijs te gaan. Toch is het aangaan van een private lease gemakkelijker dan je op het eerste gezicht zou denken. Tenminste, als je voor jezelf eerst een en ander op een rijtje hebt…
Wil je een private lease aangaan, dan is het belangrijk om eerst je eigen wensen en voorkeuren in kaart te brengen. Hoe lang wil je gebruikmaken van de leaseauto en hoeveel kilometer verwacht je per jaar te gaan rijden? Wat zijn je wensen en ideeën op het gebied van brandstof? Wil je een spiksplinternieuwe auto, of is een tweedehands lease ook een optie? Al deze vragen moet je min of meer voor jezelf kunnen beantwoorden, alvorens je een offerte kan aanvragen voor een private lease.

Populaire modellen

De kosten van je leasecontract hangen voor een groot gedeelte af van je wensen en voorkeuren op leaseautogebied. Zo zal iedereen begrijpen dat het leasen van een kleine Seat een stuk voordeliger uitpakt dan wanneer je perse een dikke Audi of BMW onder je achterste wil hebben. Toch zijn juist de duurdere leaseauto’s de laatste jaren behoorlijk populair. Op de eerste en tweede plaats staan de BMW 3 Serie Sedan en de BMW 3 Serie Touring. Ook de Audi A3 mag zich heugen in grote belangstelling, net als de Audi A4 Avant en Limousine. Aan al deze auto’s hangt een prijskaartje van tussen de 32.500 en de 42.000 euro, dus je begrijpt dat je deze modellen niet voor een appel en een ei kunt leasen. Aan de andere kant: je least ‘m nog altijd gemakkelijker privé dan dat je ‘m zelf volledig betaalt! Dit is dan ook een van de grootste voordelen van een leaseconstructie: je kunt een auto rijden die je je anders niet zou kunnen veroorloven.

Liever een goedkopere lease afsluiten? Kies dan een kleiner, minder populair merk en model leaseauto.

*Dit artikel kan affiliate links bevatten, deze zijn te herkennen aan (aff.). Lees voor meer informatie de disclaimer.

Private lease aanbieders

Vergelijken loont! Neem bijvoorbeeld in je vergelijking mijndomeinauto (aff.), Athlon (aff.), Volkswagen (aff.) en Leas'm (aff.) mee. Allen gespecialiseerd in private lease.

Mijndomeinauto.nl > Athlon > Volkswagen > Leas'm >


1 gedachte over “Een auto leasen, maar welke?”

  1. Een auto kopen vind ik te duur, daarom wil ik graag een auto leasen. Bovendien kan ik makkelijker van auto wisselen als ik een ander model wil. Begrijpelijk dat duurdere auto’s ook duurder zijn om te leasen. Ik ga nog even kijken welke auto het beste voor mij is.

Een reactie plaatsen