Een auto leasen, maar welke?

Steeds meer mensen kiezen voor private leasen. Dat heeft tot gevolg dat het aanbod aan privé-leaseauto’s toeneemt. En dat maakt de keuze niet altijd gemakkelijker. Want welke auto moet je leasen? Deze tips kunnen je helpen bij de vraag ‘welke auto leasen?’.

Maak een lijstje

Wil je een private lease aangaan, dan is het belangrijk om eerst je eigen wensen en voorkeuren in kaart te brengen. Maak een lijstje met daarop de overwegingen die voor jou belangrijk zijn. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan:

 • Wil je een nieuwe of een tweedehands auto leasen? Een occasion leasen kan soms net wat voordeliger uitpakken. Bovendien zijn tweedehands leaseauto’s meestal pas twee of drie jaar oud.
 • Zit je veel in de auto? Of rijd je regelmatig lange afstanden? Dan is een comfortabele leaseauto de beste optie. Let op het interieur: zijn de stoelen goed? Heeft de auto een geïntegreerd navigatiesysteem?
 • Moet je auto representatief zijn, bijvoorbeeld omdat je de leaseauto (als ZZP’er) deels voor zakelijke doeleinden gebruiken wil? In dat geval kun je kiezen voor een model met een wat luxere uitstraling.
 • Hoeveel geld wil en kun je maximaal per maand aan je autokosten kwijt zijn? Door dit vooraf te berekenen, heb je een duidelijker beeld van je mogelijkheden.
 • Ga je voor een benzine/diesel model, kies je voor hybride of ga je elektrisch rijden? Bij private leasen is tegenwoordig alles mogelijk!

Welke auto leasen: dit zijn de populairste modellen

Zoveel mensen, zoveel wensen. De keuze van je leaseauto hangt dus af van je persoonlijke omstandigheden, smaak en budget. Mocht je je afvragen: welke auto leasen anderen? Deze modellen doen het altijd erg goed bij de diverse private leasemaatschappijen:

 • Kia Picanto. In 2018 uitgeroepen tot private leaseauto van het jaar in het City-segment. Pittig, compact én voordelig stadsautootje waarmee je prima uit de voeten kunt.
 • Skoda Octavia. Deze gezinsauto is lekker ruim en ziet er ook nog eens strak uit. De uitstekende prijs-kwaliteitverhouding maakt dit een van de populairste leaseauto’s.
 • Audi A3. Een hele fijne auto die barst van de technische snufjes, klasse en stijl. Ook te leasen als cabriolet! Audi behoort wel tot een wat duurdere klasse, maar dan heb je ook een topauto.
 • Volkswagen Polo. Het blijvertje onder de populaire leaseauto’s. Perfect voor een private lease waarbij je focus ligt op gemak, ruimte en comfort.
 • Nissan Leaf. Voor de milieubewuste chauffeur is deze elektrische auto een prima keuze. Nul procent CO2-uitstoot, veel comfort en een luxe uitstraling. Voor zakelijke rijders is deze auto ook gunstig vanwege de lage bijtelling (4%). Als je hem private leaset, speelt bijtelling natuurlijk geen rol.

Leaseauto uitkiezen? Eerst vergelijken!

De populaire private leaseauto’s zijn bij verschillende leasebedrijven in het assortiment opgenomen. Kijk bijvoorbeeld eens bij Lease’m (aff.), Athlon (aff.) en Mijndomein (aff.) voor de actuele aanbiedingen. Tip: laat altijd meerdere offertes uitbrengen en vergelijk die goed met elkaar. De prijzen en voorwaarden kunnen per aanbieder nogal verschillen. Vergelijken loont dus altijd!

Bronnen en referenties
*Dit artikel kan affiliate links bevatten, deze zijn te herkennen aan (aff.). Lees voor meer informatie de disclaimer.

Vergelijken loont! Een aantal aanbieders die gespecialiseerd zijn in private lease:

Mijndomein Athlon Volkswagen Seat Leas'm ANWB Peugeot Auto.nl


1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Geef een waardering)
Loading...

1 gedachte over “Een auto leasen, maar welke?”

 1. Een auto kopen vind ik te duur, daarom wil ik graag een auto leasen. Bovendien kan ik makkelijker van auto wisselen als ik een ander model wil. Begrijpelijk dat duurdere auto’s ook duurder zijn om te leasen. Ik ga nog even kijken welke auto het beste voor mij is.

Plaats een reactie