De meest voorkomende schades aan leaseauto’s

Juist de private lease is zo ontzettend populair, omdat het mensen de mogelijkheid biedt om een mooie luxe auto te rijden zonder eerst een smak geld neer te tellen bij de dealer. Met een private lease heb je vrijwel altijd een van de nieuwste modellen onder je achterste, zoals een exemplaar uit de BMW 3 of Audi A3-serie. Geen wonder dat je graag met je leaseauto gezien wordt, en dus met veel plezier de blits maakt bij iedere gelegenheid! Maar onthou wel, hoe vaker je rijdt, hoe groter de kans op schade. Hoewel?
De cijfers spreken boekdelen: hoewel leaserijders veelrijders zijn, maken ze relatief gezien weinig brokken. Misschien wel juist omdát het veelrijders zijn: wie veel kilometers maakt, doet immers veel rij-ervaring op. En zelfs achteruit inparkeren is na de 1000e poging uiteindelijk een fluitje van een cent geworden. Een gemiddelde leaseautorijder maakt 0,8 brokken per jaar. De meeste schades ontstaan door onbekende oorzaak, hoewel dat op het eerste gehoor wellicht vreemd aandoet. Onbekende oorzaak, dat klinkt alsof je je ‘s avonds op je kussen te rusten hebt gelegd en bij het ontwaken blijkt je private lease ineens gemolesteerd te zijn door.. ja, door wat eigenlijk? Buitenaardse elementen? Is er een oorlog uitgevochten terwijl je sliep?

Zo spannend is het natuurlijk allemaal niet: de meeste schades aan leaseauto’s staan te boek als “oorzaak onbekend”, omdat lang niet iedere leaserijder een ontstane schade meldt aan de leasemaatschappij. De schade wordt dan dus pas ontdekt wanneer de lease auto moet worden ingeleverd, en ja, dán weet iedereen ineens niet meer hoe die schade nu eigenlijk is ontstaan.

Ruitschade

Ruitschade scoort altijd hoog in de schade-top-10, dus ook bij (private) leaseauto’s. Steenslag, barstjes in de ruit, sterretjes: we lappen en vervangen wat glas af, zo met z’n z’n allen. Wat minder gebruikelijk, maar wel wat meer impact, is de parkeerschade: de plots overstekende paaltjes en de verkeerd ingeschatte plaatsbepaling van de boom. Pas daarna volgen de aanrijdingen met tegenpartij.

*Dit artikel kan affiliate links bevatten, deze zijn te herkennen aan (aff.). Lees voor meer informatie de disclaimer.

Vergelijken loont! Deze aanbieders zijn gespecialiseerd in private lease:

Mijndomein Athlon Volkswagen Seat Leas'm ANWB IKRIJ.NL MINI


1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (Geef een waardering)
Loading...

1 gedachte over “De meest voorkomende schades aan leaseauto’s”

  1. Vervelend dat scahde niet altijd gemeld wordt. Dat is natuurlijk niet netjes. Opvallend dat ruitschade zo vaak terugkomt. Gelukkig zijn er voor elk soort schade mogelijkheden om te laten repareren, bijvoorbeeld herstel van ruitschade.

Een reactie plaatsen