Alles over private lease

Je bent waarschijnlijk op deze site terechtgekomen omdat je informatie zocht over de voor- en nadelen van het prive leasen van een auto. Daar kunnen wij ons iets bij voorstellen: een leaseconstructie heeft immers lange tijd het imago gehad van “duur” en “alleen interessant voor bedrijven”. Toch valt er, ook als particulier, veel voordeel te behalen bij het leasen van een auto. Je rijdt immers in een veelal nieuw model zonder dat je daar eerst voor hebt hoeven sparen. Ook hoef je bij het afsluiten van een leasecontract geen lening aan te gaan: de lease auto wordt immers niet je eigendom, dus je koopt niet op afbetaling. Dit betekent dat je in de regel niet te maken krijgt met soms lastige zaken, zoals een toetsing bij Bureau Kredietregistratie.

Autorijden voor een vast bedrag

Wanneer je zelf een auto koopt, draai je niet alleen op voor de aanschafprijs, maar ook voor alle bijkomende kosten. De wegenbelasting bijvoorbeeld, maar ook de premie voor de WA-, beperkt casco of volledig cascoverzekering. Bij het aangaan van een privé lease zijn alle kosten in het maandelijks leasebedrag inbegrepen. Je leaset dus de auto voor een vast bedrag per maand, en dat kan in sommige gevallen heel voordelig uitpakken. Bijvoorbeeld doordat je geen dure reparatiekosten hoeft te betalen. Wie ooit eens naar de garage is geweest (en welke autoliefhebber is dat niet?), weet dat een autoreparatie soms behoorlijk prijzig kan uitvallen. Hier is lang niet ieder huishoudelijk budget op berekend. Met een private lease weet je precies waar je aan toe bent: autorijden voor een vast bedrag per maand.

Reken af met vooroordelen!

Een kijkje op onze site leert je, dat er heel wat vooroordelen en misverstanden leven omtrent het prive leasen van een auto. Zo denken veel mensen dat je ook met een private lease te maken kunt krijgen met een fiscale bijtelling van 14, 20 of 25%. Hoe het precies zit met de regels van de fiscus, lees je bij Private lease en fiscale bijtelling. Wil je immers voor jezelf een afweging maken tussen leasen, kopen of afbetaling of direct het hele bedrag in één keer op tafel leggen, dan is het belangrijk dat je kennis hebt van de spelregels. Daarom vertellen we je precies welke kosten wel en niet zijn inbegrepen in een leaseovereenkomst.

*Dit artikel kan affiliate links bevatten, deze zijn te herkennen aan (aff.). Lees voor meer informatie de disclaimer.

Private lease aanbieders

Vergelijken loont! Neem bijvoorbeeld in je vergelijking mijndomeinauto (aff.), Athlon (aff.), Volkswagen (aff.) en Leas'm mee. Allen gespecialiseerd in private lease.

Mijndomeinauto.nl > Athlon > Volkswagen > Leas'm >


1 gedachte over “Alles over private lease”

  1. Volgens me is het grootste voordeel van private lease dat ik geen bijkomende kosten moet betalen! Ik heb altijd mijn eigen auto willen hebben, maar ik heb geen geld om het te kopen. Maar ik denk dat ik genoeg geld heb om maandelijks het vast leasebedrag te betalen! Bedankt voor de informatie.

Een reactie plaatsen